TFF 2. Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun dokuzuncu haftasında kendi evinde karşılaştığı Sakaryaspor A.Ş.'ye 5-0 gibi tarihi bir farkla yenilerek ilk 5, yani play-off hedefinden uzaklaştı. İnegöl İlçe Stadında oynanan karşılaşmayı Demokrat Özgür Güneş, Serdar Osman Akarsu ve Hakan Erkan hakem üçlüsü yönetti. Maçın 4. hakemliğini de Burak Güner yaptı.

İnegölspor karşılaşmaya kalede Gökhan Siverek; defansta Türker Toptaş, İbrahim Sürgülü, Samet Cantürk ve Serkan Sözmen; orta sahada Selimcan Temel, Mustafa Kayabaşı ve Bahadır Taşdelen; ileride ise Ersel Aslıyüksek, Ömer Faruk Ermeç ve Hakkı İsmet Şimşek onbiri ile başladı.

Geçtiğimiz haftaki Ergene Velimeşe Spor deplasman yenilgisi bizlere unutturulur ümidiyle gittiğimiz İlçe Stadında ekibimiz İnegölspor, Sakaryaspor A.Ş. karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Hal böyle olunca da 5-0'lık tarihi hezimet kaçınılmaz oldu. Tarihi diyorum, çünkü benim hatırlayabildiğim belki 30 yıl önce yine kendi evimizde İskenderun Demirçelik Spor'a aynı sonuçla yenilmiştik.

Karşılaşmanın ilk yarım saatine kadar her iki takım karşılıklı birkaç önemli pozisyon üretse de bunlardan herhangi bir sonuç çıkmadı. Daha sonra Sakaryaspor A.Ş. yavaş yavaş oyuna ağırlığını koymaya başladı. İnegölspor ise istenilen oyunu bir türlü sergileyemedi. Sakaryaspor A.Ş. takım olarak başarılı bir oyun ortaya koydu ve skoru lehine çevirerek 5-0 gibi çarpıcı bir skorla evine dönen taraf oldu.

Sakaryaspor A.Ş.'de Savaş Yılmaz ve geçtiğimiz sezon Bodrumspor'da 31 gol atan Ozan Sol gibi kaliteli ayakların sakat olmaları; Oğuz Yıldırım'ın kırmızı kart cezalısı olması; her zaman ilk 11'de görmeye alışık olduğumuz santrafor Ali Özgün ve orta saha oyuncusu İrfan Akgün'ün Teknik Direktör Ercümend Hülakü Coşkundere tarafından yedek kulübesine çekilmesi bizleri iştahlandırsa da yüreklerini ortaya koyarak oynamalarını beklediğimiz İnegölsporlu oyuncular rakibini gözlerinde fazla büyütmüş olacaklar ki adeta ne yaptıklarını bilmez gibi sahada oynamaya çalıştılar. Oyuncularımız adeta ezik bir oyun sergiledi. Bu eziklik maç boyu devam etti. Oyuncu değişiklikleri de sonucu değiştirmedi. Aynı oyuncular deplasmanda Ankaraspor ve kendi evimizdeki Hekimoğlu Trabzon maçlarında bile bu kadar ezilmemişti. Bu durum karşısında Sakaryaspor A.Ş. Mustafa Tahir Babaoğlu (2), Onur Ramazan Toprak, Çağlayan Menderes ve Umut Sönmez'in golleriyle belki de hiç beklemediği tarihi bir farkla 5-0 kazanmasını bildi. Böylece İnegölspor, Sakaryaspor A.Ş. ile şimdiye kadar oynadığı 6. resmi müsabakasını da kaybetmiş oldu.

Futbolda elbette ki yenmek de var yenilmek de. Ancak bu yenilgi kabul edilir gibi değil. Çıkarsın, oynarsın, mücadele edersin, yenilirsin. Bu öyle değil ki...Rakibe bu kadar kolay gol attırılmamalı, bu kadar farklı yenilmemeliydik.

Haftalardır takımdaki oyuncularımızın canlı, dinamik, hareketli, koşu ve pas kalitesi yüksek bir oyun oynamadıklarını köşelerimizde yazdık durduk. Fakat değişen birşey olmadı. Özellikle Diyarbekirspor A.Ş. maçının kötü oynayarak, şansla ve 1-0 kazanılması tüm sorunları örttü gibi hareket edildi. Bu da yetmezmiş gibi maç sonrası yapmış olduğu konuşmasında Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir yapılan eleştirilere kızdı, yersiz ve ölçüsüz tepkiler gösterdi. Bu maçta verdikleri mücadeleden dolayı tek tek alınlarından öptüğünü söylediği ve çok güvendiği aynı oyuncular ne yazık ki hem Ergene Velimeşe Spor hem de Sakaryaspor A.Ş. maçlarında sahadaki işlerini yapamayarak hocalarını utandırıp istifasına sebebiyet verdiler.

Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir de maçın hemen ardından artık inandırıcılığını yitirdiğini, faydalı olamayacağını belirten istifa dilekçesini yönetime sunmuş ve istifası kabul edilmiştir. Yönetim kurulumuzun da en kısa zamanda takımı ve şehri ayağa kaldıracak bir teknik direktör seçimi yapacağına inanıyorum.

Son olarak futbolcu kardeşlerime buradan seslenmek istiyorum: Gelin, kendi aranızda toplanın, hep beraber kenetlenin, birbirinize destek verin. Bu hafta içinde oynanacak Ankaraspor kupa, haftasonu deplasmanda oynanacak Turgutluspor maçlarını fırsat bilip çıkın, oynayın, yenin, takımı ve şehri ayağa kaldırın, kendinizi affettirin. "Buraya kadar mıydı?" dedirtmeyin.Yenilirseniz de canınız sağ olsun.

Başarı dileklerimle...