Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Denizli'de idi. Erdoğan'ı, Denizli Valiliği ziyareti sırasında karşılamaya gelenlerden biri de AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun idi.

Biliyorsunuz, Bennur Karaburun engelli bir milletvekili. Bursa'dan AK Parti milletvekili seçilen Bennur Karaburun, bu dönem TBMM'de görev yapan iki engelli meclis üyesinden biri.Bennur Karaburun 1996'da geçirdiği bir trafik kazasında boynunu kırıyor ve o günden beri hayatını yüzde 95 engelli olarak sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olduğu dönemde Bursa'ya geldiğinde Karaburun kendisiyle görüşür. Bu görüşmede hastalığı ve ameliyatıyla ilgili tüm gelişmeleri anlatır. Erdoğan kendisiyle ve sağlık süreciyle yakından ilgilenir.

Cumhurbaşkanı olduktan sonra Erdoğan, Bursa'yı tekrar ziyaret eder. Bu ziyarette de Karaburun Erdoğan'la yeniden görüşme imkanı bulur ve vekil olmak istediğini söylemiş. Erdoğan, müracaatını yap değerlendirelim demiş. Karaburun, CV'sini gerekli yerlere göndermiş. Adaylık süreci başlamış. Velhasıl bugün milletvekili olarak karşımızda.

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, bir çok defa İnegöl'e de geldi ve bazı programlara katıldı. Tekerlekli sandalyesi ile açılışlarda bulundu.Asıl meseleye gelelim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde AK Parti Denizli Genişletilmiş İl Danışma Meclis toplantısı öncesi valiliği ziyaret etti.

Vali Hasan Karahan, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ve il müdürleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karışlamak için valiliğin protokol girişinde hazır bulundu. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı otobüsünden indikten sonra kendisini karşılayanlarla tokalaştı, daha sonra kapı girişinde bariyerlerin arkasında vatandaşları selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamaya gelen AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun tekerlekli sandalyesi ile valiliğe giriş yapamadı. Çünkü, valiliğin protokol girişinde engelli merdiveni yoktu. Engelli milletvekilini rampa olmayınca cumhurbaşkanı korumaları taşıdı.

Aynı anda Denizlili hayırsever Orhan Abalıoğlu da, Cumhurbaşkanı ile görüşmek için valilik binasına gelmiştir. O da yürümekte zorluk çektiği için tekerlekli sandalye kullanmaktadır. Abalıoğlu'nun sandalyesi de torunu ve görevlilerden bir kişinin yardımıyla merdivenlerden çıkartılır.

Bunu neden paylaştım. Denizli'de yaşanan bu olay bir örnek. Eğer bir Kamu kurumunun girişinde engelli vatandaşımız için uygun bir giriş yapılmamışsa, o engellinin ellerde taşınması takdir edilecek bir durum değil, ayıplanacak bir durumdur. O kurumun başında kim varsa, başta o sorumlunun ayıbıdır bu tablo. Maalesef İnegöl'de de hala engelli vatandaşlarımızın giriş yapamadığı kamu binaları var.

Örnek vereyim; Bizim engeli bir Basri Dayımız var. Bu konuda haber de yaptık. Ancak Urgancılar Camii'ne namaza gelen bu Basri Dayımız, karda kışta içeri giriş imkanı olmadığı için dışarıda namazını kılmak zorunda kalır. Her gördüğümde mahçup olur, utanırım. Haber yaparak, köşemde yazarak, gündeme getirerek sorunun çözülmesini beklerim. Sonuç; Basri Dayı gibi birçok engelli bizim kaldırmadığımız engeller sebebiyle sorun yaşamaya devam ediyor. Bu hepimizin ayıbıdır. Kamu ya da özel hangi kurumun girişinde engelli vatandaş için düzenleme yoksa, bu kurumun başındaki her sorumlu, umarım bu yazımı okur ve gerekli düzenlemeyi yaptırır.

Yazımın sonunda, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun'un Denizli'de taşınırken çekilen fotoğrafını paylaşıyorum. Sizce bu tablo alkışlanacak bir tablo mu?