Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun İnegöl'deki son ziyareti hepimize ilginç geldi.

Zira sokakta kimseye haber vermeden esnaf gezen, kahveye uğrayıp çay içen, simitçiden simit alan bakan görmemiştik.

Zira bir bakan geldi mi arkasında bürokrat, siyasetçi sıralanır durur. Bu kez emniyete dahi haber verilmeksizin çok güzel bir uygulama yapıldı.

Yıllar önce bir ilden diğer bir ile geçerken; 10-15 kilometre başka bir il sınırlarına uğrayan koalisyon döneminin bir bakanının kendisini karşılamaya gelmeyen valiye attığı fırça aklıma geldi.

Bir il sınırlarına sadece 10-15 dakikalığına giriyorsunuz diye o ilin valisini işinden gücünden alıvermek neydi Allah aşkına.

Bir de eski Bursa Valisi tabii ki. İnegöl'e her gelişi olay olan Münir Karaloğlu. Köşe başında polis görmese rahatsız olan Karaloğlu, keşke Müezzinoğlu'na eşlik edecek durumda olsaydı.

Marketlerde sıraya giren Başbakanlar, trenle seyahat eden bakanlar Avrupa'da örnek gösterilip; biz de acayip hale geliyor.

Bence Müezzinoğlu bu noktada örnek teşkil edecek bir harekette bulundu. Tebrik etmek gerekir.

AKTAŞ GİDİYOR MU?

Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Doğubayazıt Belediyesi ile ilgili AK Parti Genel Merkezi'nden yapılan görevlendirme Cuma günü ilçe halkının gündemindeydi.

Birçok kişi olayı Aktaş'ın Doğubayazıt Belediyesi'nin başına geçeceği şeklinde anladı. Oysa görevlendirmeyi partinin yaptığı ayrıntısı aslında olayın ipucunu veriyordu.

Hükümet, kötü yönetilen ve PKK'ya destek olan bu belediyelere kayyım atayarak olayı kapatmıyor. Parti kanalıyla ayrıca farklı belediyelerden destek alınmasını sağlıyor.

İnegöl Belediyesi'ne bu görevin verilmesi önemli... Belediyenin sanırım makine ekipman destekleri de söz konusu olacak.

Hayırlı olsun deyip Aktaş'a ve ekibine başarılar dileyelim.