İnegöllü bir işadamı, 7 Ahıskalı işçiye firmasında yer verdiği için mevcut kanunlar dolayısı ile 78 bin lira cezaya çarptırılmış.

Benzer durumlar; hayatlarını İnegöl'de idame ettiren başka Türk Vatandaşı kimliğine sahip olmayanlar için de geçerli ve bundan dolayı bir çok işyeri cezaya muhatap oldu.

İşin doğrusu; devletin kurumları, ceza yazmak için aşırı bir gayret içerisinde değiller.

Bildiğim kadarı ile özellikle firma hakkında şikayet olduğunda bu cezaları yazmak için baskın yapmak zorunda kalıyorlar.

Tabi ki bu durum hadisenin trajikomik bir hal arz etmesini engellemiyor.

Bir taraftan ülkeye girişlerine izin verilen milyonlarca insan, diğer taraftan çalışmalarını engelleyen yasalar.

Özellikle Suriyeli mültecilerin ülkemize geçmeye başladığı yıllar da göz önüne alındığında, bir karar vermede geç kalındığı aşikardır. Böyle bir düzen yürütülebilir mi?

İnegöl'de bildiğim kadarı ile sadece suriyeli mülteci sayısı 15.000.

Peki bu insanların bir taraftan İnegöl'de yaşamalarına müsaade edip diğer taraftan çalışmalarına izin vermezseniz nasıl bir tablo bekliyorsunuz?

İnegöl Kaymakamlığı'nın yüzlerce, belki de binlerce mülteciye yardım ettiği göz önüne alındığında, yasal olmayan yöntemlerle çok sayıda mülteci çalışmıyor olsa, nasıl bir sosyal tablo ile karşı karşıya kalırız?

Hükümet etmek, idare etmek elbette kolay değildir ancak mazeret de değildir. İnegöllü milletvekilimiz vasıtası ile bu konu en üst mercilere ulaşırsa seviniriz.

İnegöl milletvekilimiz, bu konuda güzel gelişmeleri bizimle paylaşırsa yazımızda yer vermekten mutlu oluruz.

HAKKINIZI HELAL EDİN

İnsan nasıl geçiverdiğini anlayamıyor.

Dile kolay 50 yıl...

Başka bir tabirle yarım asır.

Gün hesabı ile 18.250 gün...

Bu dünyanın yükünü çekiyorum ama o da 50 yıldır benim yükümü çekiyor.

Bu ömür İçerisinde kalbini kırdığım, hakkına geçtiğim muhakkak olmuştur diye düşünüyorum. Lütfen hakkınızı helal ediniz.

Yapmam gereken özel bir durum varsa lütfen bir şekilde haberdar ediniz. Geleyim konuşalım, helalleşelim. Ben de sonuçta aciz bir kardeşinizim. Lütfen!