Ayıla bayıla izlediğimiz O Rambo karekterine ilham olmuş bir Türk askeri.. Hacı Altıner...

Kore Savaşında 14 mermi ile yaralandı; "Beni burada bırakın yanıma 1 makineli tüfek ve 1 sandık mermi koyun, siz çekilirken size zaman kazandırırım" dedi.Tek başına düşmanı püskürtmeyi başardı.

Yaraları sarıldıktan sonra savaş kahramanı olarak Amerika'ya misafir ediliyor,ABD Başkanı bizzat ağırlayıp bütün eyaletlerde 1 sene boyunca gezdiriliyor.Büyük kahraman olarak halkın gözüne sokuluyor.Kendisine Amerikan vatandaşlığı,ordularında ise fahri generallik öneriliyor."Burada general olacağıma Türk Ordusunda er olmayı tercih ederim" diyerek reddediyor..

Kıbrıs Savaşında Amerikan başkanına Amerika'da nasıl tanındığını ve koskoca Çin birliklerini nasıl durdurduğunu hatırlatıp hala o kudrete sahip olduğunu gerekirse yaşına bakmadan Amerika ile tek başına savaşabileceğini belirten bir mektup yazıyor ve ABD den aldığı madalyayı iade ediyor..Türkiye de ise hiç bir şekilde tanınmamış ve tanıtılmamış bir kahraman..

Mekanı cennet olsun inşallah...

Resimde sol kolunda bulunan siyah şeritler o savaşda almış olduğu yaralarını temsil etmektedir..Bizler hala çocuklarınızın okul çantalarının üstüne batının sahte kahramanlarının resimlerini basmaya devam edelim (örümcek adam,supermen vb.) ....

Ruhun Şad Mekanın Cennet olsun güzel insan....RAHMETLE ANIYORUZ...

YOKLUĞUNU EN ÇOK ÇEKTİĞİNİZ ŞEYLER

Muhabir sorar; "Çocukluğunuzda yokluğunu en çok çektiğiniz şeyler nelerdi?"

"Herşeyin yokluğunu çekiyorduk. Ben tek değildim,o devirde yaşayanların hepsi öyle yetişti.Bir de galiba,böyle bir sıkıntıdan gelince bir yere ulaşılıyor..

Bize Bayramdan Bayrama Elbise alınırdı.

Biz Bayram Sabahını bitmeyen gecelerle çekerdik.. Ve Sabahın köründe sırf onları giymek için kalkardık. Başucumuzda dururdu zaten..Çok güzel şeylerdi bunlar.

Şimdi Tatminsiz Çocuklar var.Çünkü her şeyi Bayramdan önce elde ediyorlar.. Yeni bir şeyi Baş ucunda tutan var mı??