" EVİNDE KAL TÜRKİYEM". Bugünlerde sık sık duyduğumuz ve söylediğimiz cümlelerden biri. Bu cümle öyle güzel ve anlamlı bir cümle ki içerisinde sevgiyi barındırıyor, sevdikleri için endişelenen, onları korumayı kendine görev bilen bilinçli insanlarımızı anlatıyor. Bu sevdiklerimize seslenme şeklimiz aslında. Evet, sevmek sadece sözde olmaz, insan sevdiklerine verdiği değerle bu sevgiyi ortaya koyar ve gösterir. Büyüğü, küçüğü, yaşlısı, genci "EVDE HAYAT VAR" lütfen bir süre evlerimizden ihtiyacımız olmadığı sürece çıkmayalım. Sevdiklerimizi üzecek haberler vermeyelim, onlarla yaşadığımız her anın kıymetini bilelim. Evet, Allah'ın bize verdiği ömürden ne bir saniye erken ne de bir saniye geç emanetini teslim edebiliriz. Rabbimiz, emanetini alıncaya kadar o emanete sahip çıkalım. Sahip çıkalım ki emanetlerin kıymetini bir kez daha gün yüzüne çıkaralım. Tedbirimizi alalım Allah'ın takdirinden başkası olmaz zaten, biz sadece Allah'ın bir takdirinden başka bir takdirine sığınacağız. Yapacağımız sadece bu, tedbir bizden takdir Rabbimizden.

Ancak bu süreçte dışarı çıkmak zorunda olan insanlarımız var. Sağlıkçılarımız, polislerimiz, askerimiz adını sayamayacağım ama ülkemiz için hizmet eden birçok insan var. Lütfen onlara yardımcı olalım. Biz sevdiklerimizden ayrı kalmayalım diye onlar görevlerinin başında sevdiklerinden ayrı, onlardan uzaktalar. Onların da sevdiklerine kavuşma hakkı var, biz de o zaman onlara yardımcı olalım ve ihtiyacımız olmadığı sürece dışarı çıkmayalım. Çıkmadığımız zaman kaybedecek bir şeyimiz olmayacak ama inanın kazanacak çok şeyimiz olacak. En başta belki de uzun zamdır birbirimizden, ailemizden, sevdiklerimizden bilerek ya da bilmeyerek sakındığımız zamanı fark edeceğiz. Hayatımızda olmayan her şey için - büyük küçük hiç fark etmez-şikayetçi olurken aslında çok küçük diye gördüğümüz şeylerin ne kadar da önemli olduğunu fark edeceğiz. Şükretmenin, elimizdekinin kıymetini bilmenin ne kadar da önemli olduğunu anlayacağız. Zenginliğin maddiyat değil en önemli sermaye olan sağlık ve zaman olduğunu bir kez daha anlayacağız. Bize çok uzakmış gibi gelen -başka kıtalarda başka insanların yaşadığı sıkıntıyı tam yaşamasak da - insanları az da olsa düşünüp anlama şansımız olacak. Bütün bunlar bir kazanç değil mi? Kesinlikle büyük bir kazanç. Hem de hiçbir zenginlikle, değerle anlaşılamayacak olan çok büyük bir farkındalık zenginliği olarak hayatımızda yerini alacak inşallah.

Bir de şu konuda bir sıkıntı yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. Bazı yaşlılarımızı dışarı çıktıkları anda, onları adeta linç etme eğilimi var insanlarımızdan bir kısmında. Lütfen yaşlısı, genci duyarlı olalım bu konuda. Evine ekmek götürmek zorunda olan var, çevresinde belki de yardımına koşacak kimsesi yok ya da onun durumunu yetkililere ulaştıracak kimse yok ya da ne bileyim evde huzur bulacağı bir ortam yok. Böyle bir durumda lütfen onlara anlayış gösterip yardımcı olmaya çalışalım, güzelce konuşalım anlatalım durumun önemini. Genç ya da yaşlı olarak değil bilinçli bir insan olarak hareket edelim bana bir şey olmaz yerine " BİZE BİR ŞEY OLMAMALI" düşüncesi ile hareket edelim. Emin olun işte o zaman hem içerisinde bulunduğumuz bu süreci hayırlısı atlatacağız. Hem de güzel günlere bir adım daha yaklaşacağız. Haydi öyleyse "BİZE BİR ŞEY OLMALI" diyerek hareket etme zamanı. Sevdiklerinle sağlıkla " EVİNDE KAL TÜRKİYEM."

Altın ERYILMAZ

24 Mart 20