80' li yıllarda arkadaştık...Hala iyi arkadaşlarız.

Kitap okurduk örneğin, ödev bile olsa okurduk. Değiştirip kitapları öyle okur, kütüphaneden kimlik çıkartır kütüphanede okurduk.

Biz öğrenci gibi öğrenciydik. Saygılıydık, tertipliydik, edepliydik... Şimdikiler kendini öğrenci sansa da biz tertemiz ve bir örnek giyinir giderdik okulumuza.

Öğretmenlerle dalga geçmez, derslerde sigara içmez, okuldan eve, evden okula gider, "çocuğum nerede acaba" diye annelerimize dokuz doğurtmazdık.

Okul gezisi deyip başka yerlere gitmezdik. Kızların birçoğu "fön"ün ne demek lise mezuniyet balosunda öğrenir, erkekler kızları break dansdaki ustalıklarıyla etkilemeye çalışırdı.

Dedim ya. Biz çok güzel öğrencilerdik. Çok zor da olsa o dönemlerde hayat, şimdikiler gibi kayıp kuşak değildik. Hayatın bir anlamı vardı ve biz bunu bilmesek bile hissederdik. İyi ki 80''lerde öğrenciydik."

Bizler İNEGÖL LİSESİ' nin sıkı arkadaşlarıydık..

İNEGÖL LİSELİ'ydik...

ARKADAŞTIK ...

ARKADAŞ KALDIK....

'SİLAH OYUNCAK, SAVAŞ OYUN DEĞİL'

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde bir kitapçı, "Silah oyuncak, savaş oyun değildir" adıyla başlattığı kampanya kapsamında, oyuncak silahını çöpne atan 4-9 yaş grubundaki çocukları kitapla ödüllendiriyor.

İnegöl'de 7 yıldır faaliyet gösteren Sığınak Kitapevi'nin sahibi Yavuz Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada: "İnegöl okuyacak" sloganıyla yola çıktıklarını, ancak tüm mücadelelerine rağmen, şimdiyekadar kitap okuma konusunda yeterli başarıyı sağlayamadıklarını ifade etti.

Toplumda giderek artan şiddet eğilimini engellemenin, en iyi yolunun okuma alışkanlığını yaygınlaştırmaktan geçtiğini vurgulayan Turhan, "Silah oyuncak, savaş oyun değildir" adıyla düzenledikleri kampanyası çerçevesinde, oyuncak silahını çöp sepetine atan çocukları kitapla ödüllendirdiklerini söyledi.

Kampanyaya ilk destek Vehbi Koç İlköğretim Okulu öğrencilerinden gelirken, şu ana kadar 300 öğrencinin oyuncak silahını kitapla değiştirdiği bildirildi.

YAVUZ TURHAN-SOKAKTAKİ ADAM