Bu haftaki Dipsizgöl kıraathane sohbetimize, Rakımı Dipsizgöl'ün en yüksek noktası olan, Akyama tepesinden, Yapımı yılan hikayesine dönmüş olan 4 yıl önce başlanmış olmasına rağmen, hala bitmiyen, ya da bitirilemiyen Dipsizgöl köyü Sulama Göleti yanından devam etmekteyiz.

Bu günün güzel bir gün olması vesilesiyle ve de Kasım günlerinden 105'tir. Yani bu gün havaya cemre düşecektir. Ve bu güne özel, İkindi namazından çıkıp, Köy ahalisi olarak toplanarak bu haftaki sohbetimize gölet kenarından devam edeceğiz. Camiden çıkanlar arabalara ve dahi tıraktörlere doluşur. Herkes gölete haraket etmiştir. Gölet etrafında ahali toplanmış İncili Çavuş da gelmiştir. Kazım Yörük milletten daha önce çıkmış ve ocağın altını harlamıştır. Kazım: ''Bu hafta çaylar benden. Tavşan kanı bunlar.'' Deyende, köyümüzün derin devleti konumunda olan Hacı Zeko Dayı da:'' Kekler de benden o zaman.'' Deyince sohbet başlar.İncili dede köyümüzün mevcut Muhtarı olan Selami Sem'e. ''Evlat madem köyümüzün muhtarısın. Bu göletin hikayesini bi anlatıver. Ahali işin aslını öğrensin.'' Diyerek sözü Selami'ye verir.

''Vallahi dede, öncelikle bu konuda bana söz verdiğin için RABBİM Senden razı olsun. RABBİM Sana uzun ömür versin. Göletin hikayesi çooookk uzun. Adeta yılan hikayesine dönmüştür. Göletimizin: 24 Mart 2017 Tarihinde Buski tarafından ihalesi Coşar Emeksiz İnşaat Firmasına Verilmiş olup. 10 Mayıs 2017 tarihinde yer teslimi yapılmıştır.Sulama sistemleriyle birlikte 22 Eylül 2018 tarihinde tamamen bitmiş olup köyümüzün kullanımına açılması gerekirdi. Lakin yapımında mütahit firmanın hatalı mebran kullanmasından dolayı Buski yetkilileri işi teslim almadıklarından, İş bitirilememiştir. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bizler yıllardır Dipsizgölköyün'de ikamet etmekte olan vatandaşlar olarak bu göleti beklemekteyiz. Aynı zamanda Köyümüz tarım arazilerinin sulama suyuna kavuşacağının hayalini kurmaktayız. Köyümüzde 597 kayıtlı seçmen vardır.

Önümüzde de 31 Mart yerel seçimleri bulunmaktadır. Vallahi ben karışmam, sonra demedi demeyin Seçmen vatandaşlarımız gölet çalışmaları ile alakalı bizlere hangi parti kalıcı çözüm sunarsa oyumuzu topluca o partiye vereceğiz, demekteler. Benden Söylemesi.'' Aydınlatıcı bilgileri için Dipsizgölköyü Muhtarı Selami Sem'e teşekkür eden İncili Çavuş, Söz İstiyen Torunu Bahattin'e Sözü Verir.

''Dede bu sohbetleri senin aracılığın ile kaleme almaktayız. Bizlere söz verdin. Sağol varol. Bildiğiniz gibi bizlerde MHP Belediye Meclis üyesi aday adayı olarak Partimize Müracaat etmiştik. İlçe Parti teşkilatımız MHP 'ne En iyi hizmeti vereceğine inandığı 8 arkadaşımızı Seçip Cumhur ittifakı Meclis Aday listelerine Koymuştur. Bu listeye seçilmiş olan arkadaşlarımıza hayırlı olsun derken Her daim Yanlarında Olacağımızı ve bir telefon kadar yakınlarında olduğumuzu belirtirim.

Ayriyetten bu arkadaşlarımız Muhtarımızın anlattıklarını dinleyip dikkate almalılar. 1 Oyun dahi çok önem kazanmış olduğu 31 Mart Yerel Seçimlerinde ÜLKEMİZ BEKA'SI ne kadar önemliyse, Dipsizgölköyü Bekası da aynı kıymette önemli. 597 oy az değil. Bilin İSTEDİM.

GARİP FAKİİ.