TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun onbirinci haftasında kendi evinde karşılaştığı Serik Belediyespor 2-2 berabere kaldı.

İnegöl İlçe Stadında güzel bir gün ve zeminde oynanan karşılaşmayı Fatih Tokail, Uğur Başdaş ve İbrahim Ethem Potuk hakem üçlüsü yönetti. Maçın 4. hakemi ise Hüseyin Gökberk Arslan idi.

İnegölspor karşılaşmaya kalede Gökhan Siverek; defansta Türker Toptaş, İbrahim Sürgülü, Samet Cantürk ve Serkan Sözmen; orta sahada Selimcan Temel, Mustafa Kayabaşı ve Bahadır Taşdelen; ileride ise Enes Ata, Ömer Faruk Ermeç ve Hakkı İsmet Şimşek onbiri ile başladı.

Temsilcimiz İnegölspor'da sakatlığı geçen Kaptan Türker Toptaş sağ bekteki yerini aldı. Ersel Aslıyüksek ve Aykut Uluç' un sakatlıkları geçmediği için Enes Ata ilk onbirde sağ kanatta oynadı. Teknik Direktör Şaban Yıldırım Ankaraspor ile Kupa, Turgutluspor ile de lig maçında birçok oyuncuyu denedi, fakat yine de alışık olduğumuz ideal onbire yakın bir onbirle başladı.

Sezona büyük umutlarla başlayan fakat ligde son üç haftada ard arda üç yenilgi alarak ilk 5 hedefinin bir hayli uzağında kalan temsilcimiz İnegölspor, bu haftaki Serik Belediyespor maçını kazanarak moral bulmak ve kötü gidişe son vermek istiyordu.

İnegölspor karşılaşmaya çok iyi başladı.Daha 1. dakikada Ömer Faruk Ermeç' in kafa golüyle öne de geçtik. 14. dakikada ise Bahadır Taşdelen kaleci ile karşı karşıya pozisyonda top alt direğe çarpıp geri geldi. Dönen topa Bahadır Taşdelen ikinci kez vurdu fakat son anda rakip savunma oyuncusu tarafından çıkartıldı. Bu gol olsaydı takımın özgüveni artacak, belki de farklı galip gelecektik. 26. dakikada bu sefer Hakkı İsmet Şimşek bulduğu pozisyondan yararlanamadı. İlk yarı temsilcimiz İnegölspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın ikinci yarısı çok çekişmeli geçti. 53.dakikada rakip Serik Belediyespor Sebahattin Usta ile beraberliği yakaladı. Bu dakikadan sonra Serik Belediyesporlu oyuncuları kendi yarı alanımızda daha fazla görmeye başladık. Teknik Direktör Şaban Yıldırım oyuncu değişiklikleri yapsa da oyuncularımızın boş bıraktığı alanları Serik Belediyespor oyuncuları iyi değerlendirdi. 81. dakikada defansımızın ileri çıktığı bir pozisyonda Furkan Özyapı'nın geri topunu alan Furkan Yaman Serik Belediyespor'u 2-1 öne geçiren golü attı. Bu golden 2 dakika sonrasında temsilcimizin kazandığı serbest atışı kullanan Serkan Sözmen topu kalecinin uzanamayacağı köşeden filelerle buluşturdu ve durumu 2-2'ye getirdi. Maç da bu sonuçla tamamlandı.

Teknik Direktör Şaban Yıldırım hafta içinde yaptığı basın açıklamasında futbolcularda var olan olumsuz durumu dağıtmak için çalışmalar yaptıklarını; bir oyun sistemi ortaya koymaya çalıştıklarını; oyuncuların da bu sisteme iyi tepkiler verdiklerini; doğru takım, sıkı bir takım olur, oyun içinde doğru yere gidilirse, doğru savunma yapılırsa güzel sonuçların da geleceğini ümit ettiklerini; kazanmak için sahadaki oyuncuların mücadelesi kadar taraftarların da önemli rol oynayacağını, bu yüzden onların takımı yalnız bırakmamalarını beklediklerini söylemişti. O yüzden Teknik Direktör Şaban Yıldırım ve oyuncularına biraz daha zaman gerekiyor. Önümüzdeki Çarşamba günü deplasmanda puanla henüz tanışmayan, son sıradaki Kahramanmaraş Spor ile karşılaşacağız. Teknik Direktör Şaban Yıldırım'ın takımı, üzerindeki baskıyı kaldırarak iyi hazırlayıp 4 maçlık galibiyet özlemine bir son vereceğini ümit ediyorum.

Bu arada maç sonunda taraftarlar, takımı tribüne çağırarak sitemlerini dile getirdiler. Umarım oyuncularımız, taraftarların bu sitemlerini dikkate alıp hazırlıklarını ona göre yaparlar.

Çarşamba günü deplasmanda oynanacak olan Kahramanmaraş Spor maçında İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...