Bir zamanlar yazmıştık köşemizde bugün, 15 Ağustos 2011 tarihli bir köşe yazısı var. Gençgazete'de yayınlanan yazı, Taha Kerem'e ait. Taha Kerem bu yazısında Ak Parti'nin kuruluşundan ve zamanın Ak Partili isimlerinden bahsediyor. İşte o yazı:

"Eşimin dostumun doğum günlerini takip etmek gibi bir gayretim var. Yıl içerisinde yüzlerce arkadaşımın doğum gününü tebrik ederim. Bu huyumu bilen bir Ak Partili Yönetici: "Bizim doğum günümüzü kutlamayacak mısın?" diye takıldı.

"Kurumların doğum gününü kutlamak gibi bir alışkanlığım henüz yok. Ancak yeri gelmişken Ak Parti ile buna başlayabiliriz." dedim.

Ak Parti'nin kurulduğu gün Kütahya'da askerim. 14 Ağustos 2001. Havacıyım... Hafta sonu... Çarşı iznine çıkmışım... En büyük hobim gazete okumak... Okuduğum Gazeteler, Ak Parti'nin logosundan tutun bir çok konuda eleştirisini yapıyorlardı.

O gün Ak Parti'yi konu alan köşe yazılarını da okumuştum. Ak Parti'nin bu günlere gelebileceğini kimse hayal bile edemiyordu. Tablo ortada...

Beğenirsiniz, beğenmezsiniz, bugün Türkiye'de 2 kişiden biri Ak Parti'li. Kalan bir kişi de bir çok konuda Ak Parti'ye gıpta ediyor.

İnegöl ve Ak Parti'yi konuşacak olusak; Sedat Kızılcıklı isminden de bahsetmek gerekiyor. Öncelikle Rahmetli Hikmet Hoca'nın Ak Parti'deki etkisinin İnegöl ve Bursa ile sınırlı kalmadığını vurgulayalım.

Hikmet Hoca'nın Bursa Büyükşehir'i yönetmeye başlaması ile birlikte, İnegöl Ak Parti siyasetine damgasını vuran isimlerden biri de Sedat Kızılcıklı idi. Kızılcıklı, Hikmet Hoca'nın Refah Partisi döneminden talebesi idi. Kızılcıklı'yı, Ak parti kadrolarına da Hikmet Hoca taşımıştı. Sedat Kızılcıklı, teşkilatla irtibatı ve halkla ilişkileri ile milletvekilliği döneminde İnegöl ve Bursa'da iz bıraktı. Hikmet Hoca sonrası Bursa'da siyasi hakimiyet Faruk Çelik ve Recep Altepe etrafında dönmeye başladı.

İnegöl'de, Yerel yönetimde zaten Alinur Aktaş isminin etkinliği tartışmasız devam ediyor.

Sedat Kızılcıklı sonrası İnegöl Ak Parti'nin tepe yönetimine Hüseyin Şahin ismi dahil oldu. Şahin sonrası teşkilat içinde dengelerin nasıl değişeceği merak konusu. Yapılan kongreler bu açıdan önem taşıyor.

Ancak bu arada gerçekten, Bülent Temelli'nin, halef selef olduğu Burhan Alıcı gibi, birleştirici, uzlaşmacı, kuşatan, mütevazi ve verimli bir başkanlık sergilediğini hatırlatmamız gerekiyor.

Sayın Temelli yoğun seçim atmosferlerine rağmen , üslubu ve insan ilişkileri ile muhalefetin de takdirini toplamayı bildi.

Ak Parti Türkiye'ye, Bursa'ya ve İnegöl'e neler kazandırdı? Ak parti'nin başarısız olduğu konular neler? Bunun cevabını halk sandıkta veriyor. Bu konuda ayrıntıya girmeyeceğim. Şüphesiz sandıktan çıkan sonuçlarda en büyük pay; Recep Tayyip Erdoğan ismine ait. Bu ismin yanında seçilen Milletvekili ve Belediye Başkanlarının etkisi gölgede kalıyor.

Sayın Temelli, Ak Parti iktidarının 10 yılını özetlerken en çok dikkatimi çeken şu idi: Ülkemiz bölgesinin ve dünyanın en önde gelen ülkelerinden birisi haline geldi. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, ihracatta, ekonomide, enflasyonda, teknolojide geçirdiğimiz aşamayı, diğer ülkeler hayranlıkla izliyor.

Diğer önemli husus da; Millet iradesi karşısında hukuksuz tüm güçlerin boyun eğmeye başlaması.

28 Şubat sürecinde, sırf gençlere Kuran-ı Kerim öğrettiğim için mahkeme kapısını gören bir üniversite öğrencisi olarak, bunun ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Kazanan hukuk oldu.

Ak Parti icraatlarının eleştirilecek yanı hiç mi yok? Tabi ki var. Muhalefet bu konuda üzerine düşeni fazlası ile yapıyor zaten. "İyi ki doğdun" demek yerine "Keşke doğmasaydın" demeyi tercih edecekleri de biliyorum. TAHA KEREM/GENÇGAZETE/15 AĞUSTOS 2011