Sezon İnegölspor için bitti. Bunu küme düşmemeyi kesinleştiren Sarıyer maçından sonra söylemiştik. Artık uygulamalı haliyle sahada da görüyoruz. Sadece ligdeki sıralamayı etkileyecek olan maçta İnegölspor, Etimesgut Bld. Spor'a 2-1 mağlup oldu.
İç sahadaki son maça ilgi son derece azdı. Böyle maçlara oyuncuların da konsantre olması epey zor oluyor. Ergün Hoca sezon genelinde fazla forma şansı bulamayan ve genç oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadroyla sahaya çıkardı takımı. İlk dakikalardaki dengeli oyundan sonra Etimesgut Bld. Spor oyunun kontrolünü eline aldı. 17. dakikada öne geçtiler. Kısa süreli İnegölspor baskısını kırdıktan sonra ilk yarının sonuna kadar hem skoru hem de oyunu kontrol ettiler.
İkinci yarının başlarında topa daha fazla hakim olan taraf İnegölspor olsa da etkili pozisyon üretmekte zorlandı. 55. dakikada Etimesgut Bld. Spor'un ikinci golü geldi. Bu dakikadan sonra İnegölspor rakip yarı alanda daha sık görülse de son dakikada atılan gol skoru belirledi ve Etimesgut Bld. Spor haklı bir galibiyetle İnegöl'den ayrıldı.
Yazımın başında da söylediğim gibi bu tip maçlarda oyuncuların konsantrasyonunu sağlamak bir hoca için epey zordur. Sezon içindeki maçlardaki organizasyondan ve oyun disiplininden uzak, tabiri caizse formalite icabı oynanan maçlar futbolculara da izleyenlere de keyif vermiyor. İnegölspor açısından durum böyleydi. Kalabalık ve dirençli Etimesgut orta sahası karşısında oyun kurmakta epey zorlandı Bordo-Beyazlı temsilcimiz. Oyunu kanatlara açtığı pozisyonlarda etkili oldu ancak hücum hattındaki dağınıklık, etkili pozisyonlara girmeyi güçleştirdi. Dönen topların da hemen hemen hepsini rakip orta saha oyuncuları alıp ayağa paslarla oynayınca fiziki olarak da İnegölspor'u yordular. Etimesgut Bld. Spor ise konsantrasyon anlamında çok farklıydı. Son derece organize, disiplinli ve iddialı bir takım görüntüsü verdiler. Oyunun hiçbir anında disiplinden ve oyun anlayışından kopmadılar. Maç boyunca birkaç pozisyon dışında topu havaya dahi kaldırmadılar. Savunmadan çıkarken kısa paslarla, ayağa oynadılar ve dağınık İnegölspor karşısında oyunu istedikleri gibi yönlendirdiler. Hal böyle olunca da haklı bir galibiyet aldılar.
İnegölspor, küme düşmesi kesinleşen 1461 Trabzon karşısında sezonu resmi olarak bitirecek. Şampiyonluk parolasıyla başladıktan sonra küme düşme hattına kadar gerileyip, ligin son maçlarını formalite icabı oynayan bir takım için sezon son derece başarısız geçmiş demektir. Bu sezondan çıkarılması gereken dersler çıkarılmalı. Önümüzdeki sezon hazırlıklarına hem yönetim hem de teknik heyet şimdiden başlamalı. Yönetim devam ederse bu seneki bazı yanlış adımlarını tekrarlamaz. Ancak yeni yönetim gelirse de bu sezonu iyice incelemeli ve kiminle çalışıp kiminle çalışmayacağına karar vermeli. İnegölspor adına sezonun son maçında sakatlık ve herhangi bir aksilik olmadan sezonun bitmesini temenni ediyorum. Önümüzdeki sezon görüşmek üzere. İnegölspor'a başarılar.