Tatile çıkan yazarlar tatil süresince yazılarına ara verirler. Tatile çıkmadan önceki son yazılarında tekrar görüşmek üzere deyip okurlarına veda ederler. Benim de bu yazım öyle... Güzel bir deniz tatili için kaçıyorum buralardan. Yazmaya çalışacağım yine de. Ancak olur da yazımı göremezseniz, bilin ki denizden ve yüzmekten yazmaya vakit bulamamışımdır.

Demem odur ki; bugün okuyacağınız yazı bir tatil yazısıdır. Yazının sonunun size yaşatacağı azizliği, bir tatil yazısı oluşuna sayın lütfen.

Geçen hafta değerli kardeşim Şerif Gürbaş gazetesindeki köşede bir rüya paylaşmıştı. O rüyayı gerçekten gördümü, bilmiyorum. Rüyanın konusu okullarımız ve kayıt işlemleri idi.

Benim gördüğüm ise siyasi içerikli bir rüya? Ben sizle gerçekten gördüğüm bir rüyayı paylaşacağım. İnegöl?de bir yıl içerisinde başlayacak olan ve yerel seçimlere kadar uzanacak olan siyasi değişiklikler hakkında, işaretler taşıyan bir rüya.

Bu arada rüya ilmi ile özel olarak ilgilendiğimi ve kendi çapımda rüya tabirleri yaptığımı da belirteyim. Sizin anlayacağınız: hobilerimden biri de; Rüyalar?

Geleceği Allah bilir. İnsanoğlu Yüce Yaratıcımızın sunduğu işaretlerden gelecekle ilgili tahminlerde bulunabilir sadece . Gördüğümüz rüyalar ya geçmişten izler taşır. Ya şimdiki halimizi yansıtır. Ya da gelecek hakkında işaretler verir. Rüya tabiri de bu esaslar üzerine kuruludur.

Sözü fazla uzatmadan rüyamı paylaşayım sizlerle:

Bedre Deresini ve Mahmudiye Mahallesi?ndeki köprüsünü bilirsiniz. Bu köprünün bulunduğu civarda daha çok Kafkas kökenli aileler yaşar. Rüyam bu köprünün yanında, derenin içinde geçmekte. (Rüya tabiri için ilk anahtar kavram bu bölümde)

Derenin içine bir platform kurulmuştur. İnegöl Protokolünden bir çok isim derenin içerisine dizilen sandalyelere oturmuştur. (Rüya tabiri için ikinci anahtar kavram bu bölümde gizli.)

Platformun üzerinde sahnede sadece Hüseyin Şahin durmaktadır. (Rüya tabiri için anahtar kavram bu bölümde yer almakta.) Elinde bir kağıt vardır. Bu kağıtta değişen veya yeni dönemde göreve devam edecek olan bazı kurum müdürlerinin, Ak Parti ilçe Başkanının ve İnegöl Belediye Başkanının isimleri yer almaktadır.

Sanki teşkilat içi bir seçim gerçekleşmiş, yeni bir görevlendirme yapılmış ve topluluğa ilan etme zamanı gelmiştir. Herkes gibi ben de merakla bekliyorum listenin açıklanmasını. (Rüyanın asıl sırrı burdadır)

O sırada bir kargaşa ve tartışma yaşanır. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ortaya çıkar ve herkesi sakinleştirir. ( Rüyanın önemli bir sırrı da burda gizli)

Sonrasında?.

Hüseyin Şahin sırayla okur isimleri. Son isme gelince duraklar ve bir süre sessiz kaldıktan sonra o ismi de okur. Sahneye çıkan isimlerin bir kısmı hem topluluğu hem beni şaşırtır. Özellikle de bazı isimler?.

Bu bir rüya. Bu bir rüya da olsa; şüphesiz sahneye çağrılan isimler sizin de merakınızı celbetmiştir. Ancak bu isimler spekülasyona sebep olmasın diye ben de bir sır olarak kalacak şimdilik. Zamanla İnegöl gündemini işlerken yeri geldikçe bu isimlerin gerçek hayatlarını ve çalışmalarını sizlerle paylaşacağım.

Rüyaya göre sadece şu kadarını söyleyeyim?İnegöl Gündeminin iki kilit ismi vardır: İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin.

Şimdilik diğer isimler rüyada ve ben de kalsınlar.

Tekrar buluşmak üzere? Yaşam sevinciniz eksik olmasın?