Tüm hayatı kendi dar hayat görüşüne göre anlamlandırmaya çalışan bir kesim var ülkemizde.Eğer herhangi bir olay bunların ideolojisine hizmet ediyorsa kutsadıkça kutsuyorlar.Eğer kendi ideolojilerine hizmet etmeyen olumlu bir olay vaki olursa ya kafalarını kuma gömüyorlar veyahutta çamur atmaya çalışıyorlar.Bırakın sevinmeyi içten içe kinleniyorlar.

Oysaki ülkede olan güzel ve olumlu şeyler herkese ve herkesin torunlarının geleceğine hizmet demekrir.Olumsuz şeyleri eleştirmek ne kadar doğalsa olumlu şeyleri desteklemekte o kadar doğaldır.Ülke adına sevinebilmek bu ülkeye olan aidiyet duygusunun doğal bir sonucudur.Sevinirsin ülken adına,seçim sandığında oyunu gidip kendi ideolojin doğrultusunda kullanırsın, bu ikisi bir arada olabilecek şeylerdir ve olması gereken de budur.

Ülkede teröre darbe indirilir sevinemezler, hatta batının ağzıyla konuşup teröristlere sahip çıkarlar

Ülke dışında terör örgütlerine operasyonlar yapılıp ülkemizin bekası korunmaya çalışılır sevinemezler,terör örgütlerini şirin göstermeye çalışırlar, operasyonları eleştiriler, ne işimiz var sınırlarımızın dışında derler.

Salgın hastalık olur, ülkemiz bu illetle başarıyla mücadele eder sevinemezler,keşke hastalık daha çok artsa da bizimle aynı ideolojide olmayan hükümetten kurtulsak derler, hastalıkla ilgili her gün pek çok yalanı ortaya atarlar.Hastalık artarsa zararı herkese olur demezler,

mücadeleye destek olmak yerine köstek olmayı tercih ederler.

Bağımsız bit ülkeye yakışacak şekilde bir kararla Ayasofya camiye çevirilir sevinemezler, hatta Yunan ağzıyla konuşup batılılar adına tehdit edip racon keserler.

Ülkede teknoloji alanında ve özellikle savunma sanayii alanında önemli gelişmeler sağlanır, hemen her gün yeni bir şey üretilir sevinemezler, yapılan çalışmaları ya küçümserler yada alakasız bir yönden bakıp karalamaya çalışırlar.

Ülke tarihinde görülmemiş bir kararlılık içinde ve milli imkanlarımızla, karalarımızda ve denizlerimizde enerji kaynakları aranır sevinmezler, 'bulamayız' diyerek aşağılık kompleksine bürünürler.

Ülke tarihinin en büyük doğalgaz rezervi keşfedilir sevinemezler, ya küçümserler ya da suspus olurlar.

Yerli otomobil üreteceğiz denir sevinemezler

Ülkemize karşı yapılan ve yapılmakta olan saldırılara karşı ekonomi direnç gösterir, çökmez sevinemezler, 'ekonomi batıyor' diyerek ekonomik saldırılara içerden destek verirler.

Artık IMF'den borç almayacağız denir sevinemezler, hatta IMF'den borç almamız gerektiği propagandasını yaparlar.

Ülkede altyapı alanında büyük çalışmalar ve yatırımlar yapılır sevinemezler.Metrolar, yollar, köprüler, tüneller, hızlı trenler gereksiz masraflarmış algısını oluşturmaya çalışırlar.

Hastanelerdeki hizmetlere,biten ilaç kuyruklarına, üniversitelerden harçların kaldırılmasına,insanların inançlarını daha özgür yaşayabilmesine, darbe girişimlerine engel olunmasına da sevinemezler...

Velhasılı ülkedeki olumlu gelişmelerin hiçbirine sevinemiyorlar. Bu sevinememe hali, ideolojik körlüğün artmasına ve kendileri gibi düşünmeyenlere karşı nefretlerinin artmasına neden oluyor.Bu durumda ise ülkede gereksiz gerilimler ve kutuplaşmalar yaşanıyor. İşin ilginci, kutuplaşmaya neden olan bu 'sevinemeyenler'takımı sonrada kalkıp kutuplaşma olduğundan şikayetçi oluyorlar.

Bu dueum, bir ideolojik tercih olmayı çoktan geçti ve psikolojik bir hastalığa evrildi ne yazık ki!

Yazık oluyor bu tip insanlara, ideolojik körlükle ve nefretle geçiyor ömürleri.Yazık oluyor ülkenin boşa giden enerjisine ve zamanına.

Birbirimizi sevmeyi, farklı ideolojileeimiz olsada birlikte sevinebilmeyi,birlikte eleştirebilmeyi, daha müreffeh bir ülke olmak için birlikte kafa yormayı başarmak çokta zor değil.Yeter ki ortak derdimiz ülkemiz olsun.

Başka ülkemiz mi var? Ülkemiz için sevinemiyorsak, çocuklarımızın geleceği için sevinemiyorsak hangi ideoloji ne işe yarar ki?