Hayal ediyorum; rahmet yağmurundan sonra buram buram toprak kokusunun huzurunda, lapa lapa yağan bembeyaz karın masumluğunda, baharda açan rengarenk çiçeklerin nefis kokusunda, yazın sıcağında masmavi bakmaya doyamadığım bir deniz ferahlığında...

Gözleri ışıl ışıl parlayan, kararlı bir şekilde ufka bakan kanı deli deli akan bir Gençlik... İdealleri olan hedefine odaklanmış, gayreti kendinden muvaffakiyeti Rabbinden olduğunun bilincinde. Umudu sadece kendisinin değil milletinin, vatanının refahı olan bir nesil.

Aklını hikmet terazisiyle tartan cesaretini atalarından alan iffeti Hz. Yusuf misali bir Gençlik. Yiğitliği ile Yavuz; aklı başında duruşu ile Selim olan. Mukaddesatının farkında Kuran ve sünnet çizgisinde El EMİN bir Gençlik.

Hatalarından bir Adem misali ders çıkaran, kalemi asası olan, umudu tükenmişlere Mesih nefesi bir Gençlik. Ahir zamanın karanlığına Muhammedi nuru nakşetmeye azmetmiş bir nesil...

Kuran'ın yiğit gençlerini bekliyorum. Ashab-ı Kehf misali. İslam'ın yükselmesinde Efendimize yaren olan gençleri. Zulme direnen Ammar'ı ardından işkencelere dayanan Bilal'i görüyorum.

Efendimizin dizinin dibinde ayrılmayan "kedicik babası "diye anılan Ebu Hüreyre çıkıyor karşıma. Manevi evladı , kendi anne babasının değil de Resulallah'ı tercih eden Zeyd b.Harise'yi.

On yıl Sevgilinin yanında kalan O'nun ilminden faydalanan Enes b.Malik. Çocukluğunda Resulallah'ın himayesine giren gençlik yıllarında kılıcının keskinliğiyle ilmin kapısı Hz.Ali'yi. Rabbi için fedakarca şehit olan Sümeyye . İffeti ve izzeti ile tertemiz Efendimize en çok benzeyen Fatımatuz Zehra.

Genç yaşında Sevgili 'den ne öğrendiyse hıfzedip aktaran Muhaddise Hz.Aişe.İslamın ilk öğretmeni,Uhud'un sancaktarı Musab.B.Umeyri.İsimleri yüreklere kazanan o genç yiğitleri...

Sonra atalarımın gençleri geliyor zihnime. Dirileşe sebep Ertuğrul Gazi, yüreğindeki çınarı düşleyen Osman'ı, gece gündüz demeden yari İstanbul'u için mücadele eden Fatih Sultan Mehmet'i görüyorum.

Gönlüm aydınlanıyor, ufka bakan gözlerim umut doluyor. Çünkü inanıyorum, Akif'in beklediği "Asımın Neslinin gerçek olacağına. Hayallerinin peşinden koşan Hezarfen Ahmet Çelebi 'nin misali bir gençliğin asil kanını taşıdığını biliyorum neslimin Bir uyanış ,bir silkeleniş bekliyor sadece...

Milli Şair 'in deyimiyle;

"Asım'ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek,

İşte çiğnetmedi vatanını çiğnetmeyecek...

Sevda ÇEVİK