Hepimizin bildiği gibi Bursa göçmen kentidir. Gerek Rumeli'nin gerekse Anadolu 'nun dört bir yanından gelen göçmenlerle büyüyüp gelişmiştir.

1877-78 Osmanlı-Rus savaşı sonunda, işgal altında kalan Rumeli ve Kafkasya'daki Müslüman göçmenlerinin akınına uğramıştır bu şehir

Inegolumuz ise Bursa'nin en büyük ilçesidir. Hatta birçok ilden büyük bir kenttir. Yerli halk, Kafkas göçmenleri,Balkan göçmenleri bir arada huzurla yaşadığı minyatür bir şehirdir. Şimdi diyeceksiniz göçmenlerin yemek tarifi ile ne alakası var?

Bu kadar göç olunca haliyle göçlerle gelen büyük bir yemek zenginliği oluştu bu topraklarda. Şimdi yazacağım tarifi her esnaf lokantasındaki adi değişiktir. Çın kebabı, çökertme kebabı, yanyana, parmak kebabı ve çiçek kebabı olarak duyabilirsiniz.

Biz kendi işletmemizde Çın kebabı yerine göre malzemeye dayalı olarak Çökertme kebabı diyoruz. Bakalım sizler hangi isimle bagdastiracaksiniz. Gelin yemeğimizin malzemelerini yazarak tarife başlayalım....

MALZEMELER: 1 kg. Julyen doğranmış dana eti, 1 baş kuru soğan, Yarım diş sarımsak rendesi, 100 gr. Tereyağ,

Yarım çay bardağı sıvı yağ, 3 adet orta boy patates, 3 adet patlıcan, 3 adet havuç, 2 adet yağ biberi, Isteğe bağlı sivri biber,

1 yemek kaşığı salça, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, tuz ,karabiber ,kekik

YAPILIŞI; ilk olarak soğanı küp küp doğrayıp bir tencerede sarimsagida ilave ederek tereyağ ve sıvı yağı ile eti kavurun.

Et suyunu salıp çekmeye başladıktan sonra salçayı ilave edip güzelce kavurmaya devam edin. Sonra içine toz biberide ilave edip suyunu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Sonra patatesleri ve diğer sebzeleri yıkayıp et gibi julyen bir şekilde dograyip tek tek yağda kızartın.

Et pişmeye yakın tuzu ve diğer baharatları atın. Etler pisince güzelce fırın tepsisinin yarısına etleri diğer yarısına karişik kizartmayi güzelce sıralayın.

Etin suyunu yemeğin üzerine döküp fırında kısa süre tutun. Yemeğimiz hazır adı size kalmış ıster uzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapın ister sade yiyin seçim size kalmış.