Bilime ve tekniğe, özellikle son iki asırda Batılılar'ın yaptığı katkılar inkar edilemez. Ancak insanlığın tarihinin iki asırdan ibaret olmadığı ve bilime tüm insanlığın katkısının olduğu da inkar edilemez.Zaten önceki katkılar olmasaydı, sonra gelen kuşakların bir şeyler yapması mümkün olmazdı,temelsiz binaya üst katların yapılamayacağı gibi. Aynı şekilde İslam-Türk medeniyetinin de bilime katkıları tarihin sayfalarında yerini almıştır.Her ne kadar, günümüzde İslam-Türk medeniyetinin varisleri olan bizler bu gerçeğin farkında olmasakta, bu gafletimiz bu hakikati değiştirmez.

Batıya olan hayranlığımız hatta platonik aşkımız gözümüzü o derece kör etmiş ki;ne kadar büyük ve TEMİZ bir medeniyetimiz olduğunu unutmuşuz. Bu unutkanlık bizde büyük bir tramvaya ve AŞAĞILIK KOMPLEKSİNE yol açmıştır.Aşağılık kompleksi ise ÖZGÜVENİMİZİ zedelemiş, bu özgüven kaybı ise, doğal olarak,başarısızlığa ve BATIYA KUYRUK OLMAYA yol açmıştır.

Oysaki ilk emri 'OKU' olan bir dinin mensupları olan ceddimiz, geçmişte bu emrin gereğini yerine getirmiş ve insanlığa bilim alanında da büyük katkılar yapmıştır.

-O(sıfır) ve (x)'in mucidi,cebir biliminin öncüsü HAREZMİ (doğumu:780-?)

-İlimleri ilk kez sınıflandıran, radyo ve telsiz sistemlerinin temeli olan ses olaylarının ilk kez mantıklı izahını yapan FARABİ (870-950)

-Aydaki bir kratere ismi verilen, ilk kitabını 17 yaşında yazan,ilk sezeryan ameliyatını yapan BİRUNİ (Ö:1048)

-Yazdığı tıp kitabı(El-Kanun Fit-Tıp) Avrupa'da yüzlerce yıl boyunca ders kitabı olarak okutulan,200'den fazla eser yazan İBNİ SİNA(980-1037)

-Optik bilimini kurarak fotoğraf makinelerine ve kameralara giden yolu açan İBNİ HEYSEM(965-1038)

-20 değişik bilim dalında 277 tane eseri olan ve izafiyet teorisini ilk kez ortaya koyan,frekans analizlerini ilk kez yapan El-KİNDİ

-Atomun parçalanması fikrini ilk kez ortaya koyan,kimyadaki damıtma cihazını ilk kez kullanan CABİR bin HAYYAN

-Right kardeşlerden 1023 sene önce,ilk uçağı yapıp uçuran İBNİ FİRNAS

-Yaklaşık 900yıl önce ilk robotu yapıp çalıştıran El-CEZERİ

...Ve Hazini'den İBNİ HALDUN'a, ÇEMŞİD'den ALİ KUŞÇU'ya,MİMAR SİNAN'dan mikrobu keşfeden AKŞEMSEDDİN'e, PİRİ REİS'ten AHMET ÇELEBİ'ye kadar binlerce büyük bilim insanı ve alim yetiştirdi medeniyetimiz.

(Rahmetli Prof.Fuat SEZGİN hocanın, 'TANINMAYAN BÜYÜK ÇAĞ' isimli eserinde ve Köksal AYDIN'ın 'MÜSLÜMAN BİLİM İNSANLARI' eserinde bulabilirsiniz ayrıntıları)

Bunları bilmemiz, aşağılık kompleksinden kurtulmamız, kendimize güvenmemiz, 'OKU'mamız, bilim ve teknikte yeniden zirveye çıkmamız gerekiyor.Güçlü olmak, medeniyetimizi ayağa kaldırmak, İslam coğrafyasında akan kanı durdurmak, coni-toni-hans-siyonist zulmünden dünyayı kurtarmak istiyorsak;özgüvenle OKUmalı,bilim ve teknikte en ileri olmak zorundayız.

Biz büyük bir medeniyete sahibiz,bırakalım aşağılık kompleksini.