TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun ilk haftasında deplasmanda karşılaştığı Ankaraspor ile 1-1 berabere kalarak 1 puan almış oldu.

Ankara Osmanlı Stadında pazar günü saat 20.00'de oynanan onanan maçı Abdullah Volkan Aydın, Mehmet Pekmezci ve Şeyhmus Baysal hakem üçlüsü yönetti. Maçın 4. Hakemi ise Doğukan Yıldırım idi. Maçı Belediye Başkanı Alper Taban, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, İnegölspor Başkanı Kani Ademoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri birlikte izledi.

Temsilcimiz İnegölspor maça kalede Gökhan Siverek; defansta Türker Toptaş, İbrahim Sürgülü, Samet Cantürk ve Serkan Sözmen; orta sahada Ali Kılıç, Erdem Koçal, Mustafa Kayabaşı ve Bahadır Taşdelen; ileride ise Aykut Uluç ve Ersel Aslıyüksek ile başladı.

Ev sahibi Ankaraspor maçın ilk yarısında daha iyiydi. Ankaraspor ilk yarıda baskılı oynadı ve oyun İnegölspor yarı alanında oynandı diyebiliriz. İnegölspor ilk yarıda çok zorlandı. Ankaraspor Erdem Çetinkaya, Eren Keleş, Şahin Fıstıkçı ve Mehmet Yiğit'in girdiği gollük pozisyonları değerlendiremedi. Tabii burada kalecimiz Gökhan Siverek yaptığı kurtarışlarla bu oyunculara gol şansı vermedi. Fakat maçın 42. dakikasında Erdem Çetinkaya'nın ortasında, yaşanan karambolde Erdal Öztürk'ün topun ağlarla buluşturmasını engelleyemedi. Maçın ilk yarısı da Ankaraspor lehine 1-0 sona erdi.

Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir'in devre arası futbolculara yaptığı konuşma ve ikinci devreye Ali Kılıç yerine Selimcan Temel, Mustafa Kayabaşı yerine de Ömer Faruk Ermeç değişikleri etkisini gösterdi ve daha farklı bir İnegölspor izlemeye başladık. Nitekim ikinci yarının hemen başında 48.dakikada Serkan Sözmen' in kullandığı köşe vuruşundan gelen topu iyi takip eden İbrahim Sürgülü çok iyi bir kafa vuruşuyla durumu 1-1'e getirdi ve maça da denge gelmiş oldu. İbrahim Sürgülü bu tür golleri geçtiğimiz sezon Kırklarelispor'da oynarken de yapıyordu.

Bizde de bu tür golleri atmaya devam edecektir. İbrahim' in beraberlik golünden beş dakika sonra maçın 53. dakikasında oyuna ikinci yarı başında giren santrafor Ömer Faruk Ermeç bir gol attı fakat hakem Abdullah Volkan Aydın ofsayt gerekçesiyle golü geçersiz saydı. Maç her iki yarıda karşılıklı olarak atılan gollerle 1-1 sona erdi. İnegölspor bu skorla lige 1 puanla başlangıç yaparak bu hafta sonu Cumartesi günü saat 16.30'da kendi sahasında oynayacağı zorlu Hekimoğlu Trabzonspor maçı öncesinde az da olsa moralli bir şekilde dönmüş oldu.

Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir takım içinde aynı özelliklere sahip Ali Kılıç ile Erdem Koçal'ı ve Mustafa Kayabaşı ile Bahadır Taşdelen' i ilk 11'de birlikte oynattı. Hocamız bu futbolcuların topu ayaklarında fazla tutabilme ve çevirme özelliklerinden yararlanmak istiyor. Fakat Ali Kılıç ve Mustafa Kayabaşı ilk yarıda hiçbir varlık gösteremediler ve bundan dolayı da ikinci yarıya yerlerine Selimcan Temel ve Ömer Faruk Ermeç ile başlandı.

Maçta kaleci Gökhan Siverek'in yanısıra, kaptan Türker Toptaş, İbrahim Sürgülü ve Ersel Aslıyüksek öne çıkan isimler oldular. Bu maçta güçlü Ankaraspor karşısında mücadele etmek ve 1 puan alabilmek bir mucize gibiydi. O yüzden beraberlik de iyidir diyoruz. Gerçekten şanslı bir gündeydik. Tabii ki burada kalecimiz Gökhan Siverek'in kurtarışlarını unutmamak gerekiyor.

Şans her zaman yanımızda olmayabilir. Bu yüzden tüm oyuncularımızın form durumlarını gözden geçirerek biraz daha yükseltmeleri ve futbolu daha iyi oynamaları gerekiyor. Cumartesi günü sahamızda grubun güçlü takımlarından biri olan Hekimoğlu Trabzonspor ile oynayacağımız maçı kazanabilmemiz için tüm oyuncularımızın kendi kalitelerinin farkında olarak çalışmaları gerekiyor. Teknik heyetimizin de ayrıca Hekimoğlu Trabzonspor'un golcülerinden Kasımpaşa altyapısından yetişen Mustafa Ethem Erboğa ile Musa Caner Aktaş'a dikkat ederek tedbir alacağını düşünüyorum. Zira bu hafta kendi evlerinde Etimesgut Belediye Spor ile yaptıkları maçta atılan 4 golün 3'ünü bu oyuncular attı.

Cumartesi günü saat 16.30'da İnegöl İlçe Stadında oynanacak olan Hekimoğlu Trabzonspor maçında buluşmak ve İnegölspor'un galibiyetini yazmak dileklerimle...