Yıllar önce evde otururken evimizin önünde ki yoldan bir tartışma sesi duydum.Merakla pencereyi açtığımda yol kenarında tartışan yaşlı bir amca ile bir genci gördüm.Tartışmanın konusu neydi daha önce ne konuşmuşlardı bilmiyorum.Pencereyi açtığım da sadece gencin şu son cümlesini duydum:"Amca!ben cahil olabilirim ama kafam cahil değil".

Bu cümle o zaman için bana çok anlamsız gelmişti.Ne demek yani? "Ben cahil olabilirim ama kafam cahil değil".Hatta tartışma sırasında bilinçsizce söylenmiş bir söz gibi de gelmişti bana.

Ama yıllar geçip hayatı ve insanları tanımaya başladığımda bu cümlenin ne kadar doğru olduğunu gördüm.Yani bir insan ilkokul mezunu olabilir hatta ilkokulu bile bitirmemiş olabilir ama Arif olabilir.Diğer bir değişle diploması yoktur ama irfan sahibidir.

Eski insanların çoğu böyledir. Onun için eski insanların yanında otururken çok güzel nasihatler ve tavsiyeler alırız.Yaşlıların yanında oturmayı onlardan hayat dersi almayı çok severim.Çünkü onlar ilkokul mezunu olmasalar da hayat üniversitesini bitirmiş insanlardır.

Abdullah b.Mesud'un bir sözüdür.Der ki:"İlim çok kelime bilmek değildir.İlim Allah'tan gereği gibi korkmaktır".

Allah'tan korkan insan dindar olur,kindar olmaz.Kendi menfaati için memleketine,milletine,dinine ihanet etmez.Ancak günümüz de görüyoruz ki kendi menfaatini milletin ve vatanın menfaatinin önüne geçirenleri çok görüyoruz.

Sahabe hayatı eğitimini görmüş bir Müslüman kardeşini her gün karalamaya çalışırken öbür tarafta babasının işlediği suçtan dolayı suçlanamayacağını ispatlamak için sahabeyle alakası olmayan bir insanı kurtarmak için sahabeden örnekler veren ve kendisinin milli ve manevi Temel'den geldiğini söyleyenlere ne demeli?

Memleketin karşı karşı karşıya olduğu büyük tehlikeyi fark etmeyip markette ödediği 25 kuruş poşet parasına kızıp "Bu iktidara oy vermeyeceğim" diyecek kadar kendinin ve çocuklarının geleceğini düşünmeyen insanlara ne demeli?

Oğlu ,kızı işe alınmadı diye her yerde Ak Parti aleyhine propaganda yapanlar yarın istikrar bozulduğunda kendi işinden de olabileceğini hesap edemeyenlere ne demeli?

Cumhurbaşkanımızın "Bu ülke tökezlerse tekme atanlar çok olur" sözünün anlamı üzerinde hiç düşündük mü?

Gezi olayları sırasında Taksim'den canlı yayın yapıp ellerini ovuşturanlar, dost! ülkeler değilmiydi?

15 Temmuz darbesini FETÖ'ya yaptıran ve hala bu örgütün lideri Fetullah HO CİA'yı ülkesinde barındıranlar dost! ülkeler değil mi?

31 Mart'ta (Allah korusun) İktidarın oyu düşer de muhalefet fazla oy alırsa Muhalefet Liderini Venezuela'daki gibi Korsan Başkan ilan ederlerse işte o zaman "Yandık Allah" deriz ama iş işten geçmiş olacak.

Cumhur İttifakının BEKA dediği meseleyi küçümsemeyin.Bu seçimler ülkenin varlığının seçimidir. Eğer Muhalefet 1 Nisan sabahı başarıyla çıkarsa başımıza gelecekler maalesef 1 Nisan şakası olmayacaktır.

Onun içindir ki günümüz de insanların bir çoğu artık diplomalıdır.Bir büyüğümüzün dediği gibi "Okumuş Cahilin derdi çekilmez".Gerçekten de öyle.Ama kendisi cahil ,fakat kafası cahil olmayanlar ise hakikati gören ariflerdir.

Kendisi cahil olmayıp kafası cahil olanlardan korkmak gerekir.Çünkü bunlardan her türlü zarar beklenir.Bunlar Yaradan'dan dolayı değil de paradan dolayı birbirini yalandan severler.Bunlar Lillah için değil Lira için yaşarlar.Bunlar kendi menfaatlerini ülkenin bekası üstünde tutan dindarlar değil kindarlardır.

Zamanın birinde Ka'be'yi tavaf edenler Ka'be'nın örtüsüne sarılıp ağlayan birini görürler.Kendisine:"Hangi günahı işledin ki bu kadar ümitsiz ve çaresizsin" soranlara der ki:"Keşke bildiğiniz günahlardan birini işleseydim o zaman bu kadar ümitsiz ve çaresiz olmazdım.İşlediğim günah çok büyük.Ben ülkemin en zor zamanında gerçeğe kulak vermedim ve fitneye alet oldum.Sonunda hepimiz çok büyük zarar gördük"

Unutmayın:Bizler de bir gün gelip Ka'be'nın örtüsüne sarılmak zorunda kalmadan uyarılara kulak verelim.

Kendimiz cahil olsak bile Aklımız cahil olmasın.

Abdulvasih DURAN