2016 yılı bitti. Kurumsallığa önem verenler; 2016 yılında yaptıklarını ve yapmadıklarını masaya yatırıyorlar.

Bunun için birçok kurumda yöneticiler toplanıyor. Personel ile birlikte değerlendirme yapılıyor. Bu değerlendirmelerde 2017 yılının hedef ve stratejileri de ortaya konuluyor.

Nitekim 2016'nın son günlerinde, GençAjans ailesi, böyle bir değerlendirme toplantısı için Oylat'ta idi. Bunu futbol takımlarının hazırlık kampı olarak düşünebilirsiniz.

Bu tür çalışmalarda tebdil-i mekan verimi arttırıyor. İşten uzaklaşmak, yaşanılan ve çalışılan coğrafyadan uzaklaşmak iyi geliyor. Personelde motivasyonu arttırıyor.

İNEGÖL BELEDİYESİ YALOVA'DA İDİ

İnegöl Belediyesi de bu tür çalışmayı her sene yapıyor.

Belediye'de görev yaptığım dönemlerde ben de defalarca bu tür toplantılara katılma imkanı bulmuştum. İçeriğini ve sonuçlarını çok iyi biliyorum.

İnegöl Belediyesi'nin, 2016 yılı değerlendirme toplantısı, Yalova'da gerçekleştirildi.

Toplantıda 22 daire müdürü, kendi sorumluluk alanlarına ilişkin yapılanları ve yapılacak projeleri paylaştı. Bu sene de katılmışım gibi yazıyorum. Hayır...

Değerlendirme toplantısında basın da vardı. GençGazete'yi Yalova'da, Yazı İşleri Müdürümüz Cem Taşkıner temsil etti. Haber verdiğim bilgilerin şahidi Cem...

Hafta boyunca hem köşe yazıları hem de özel haberleri ile ayrıntıları gazetemiz sayfalarına taşıyacaktır.

Bu tür değerlendirmelerde başarı konuşulduğu gibi başarısızlık ta konuşulabilmeli. Nitekim Cem'den öğrendiğim kadarı ile basın mensupları bu anlamda soru sorma imkanı bulmuşlar. Doğrusu da bu...

MHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ DE KATILDI

Diğer nokta da; değerlendirme toplantısında muhalefet partisi dahil, meclis üyelerinin de bulunması çok yerinde olmuş. Nitekim MHP'li meclis üyeleri, Belediye müdürlerinin sunumlarını takip ederek, soru ve önerilerini iletmişler. Varlıkları ile toplantıya zenginlik katmışlar.

Muhalefetin gözünden de hizmetleri değerlendirmek, bir yönetici için en sağlıklı analizdir. Başkan Aktaş, kadrosunda bulunduğum dönemde de bu yaklaşımını sergilemişti.

Yapılanlar kadar yapılmayanları-yapılamayanları konuşmak çok önemli. Eleştiriler, eksiklikler, yanlış yapılanlar mutlaka dikkate alınmalı.

Bizi yönetenlerin bu tür değerlendirmelerini, şehrim adına önemsiyorum.

YAPILAN TARTIŞMALARA DAİR

Nerde olmuş, kaça olmuş? İnanın toplantının sonuçları açısından bunlar çok önemsiz konular.

Yurt dışı gezileri de bu anlamda hep tartışma konusu olmuştur. Katıldığım yurt dışı gezilerinden biliyorum. Bu tür çalışmaların verimli sonuçları, muhalif söylemlere kurban edilmemeli.

Takdir edersiniz ki; yenilenleri, içilenleri bile farklı noktaya çekenler olabiliyor.

Bu konuda; gündemde Belediye olduğu için örnek verdim. Milli Eğitim'in farklı şehirlerde düzenlediği Hizmet içi eğitim toplantıları da örnek gösterilebilir. Futbol takımlarının Antalya'daki hazırlık kampları da...

Hülasa hizmet sektöründe bulunan her kurum, yıllık değerlendirme toplantısını mutlaka yapmalı.

Henüz yapmayanlar geç kalmış değiller. Hatırlatalım istedik.