Ramazan Sokağı bitti. Siyaset sokağı kuruluyor. Festival iptal oldu. Belediye Başkanlığı festivali başlıyor.

Önümüzdeki 5 aya, hem ülkemizde hem İnegöl'de Belediye seçimleri damgasını vuracak.

Bu konuda Ak Parti, diğer partilere nazaran iktidar partisi olması hasebiyle daha hareketli gözüküyor. Öncelikli gündem artık belediye seçimleri...

AK Parti'de aday adayları için geri sayım başladı. Seçimlere yönelik çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Adaylar için Eylül ve Ekim ayları en kritik aylar.

Ak Parti'de hem teşkilatların hem aday adaylarının gözü, Başbakan Tayyip Erdoğan'a çevrilmiş durumda.

Başbakan da yerel seçimlerle ilgili mesajlarına ağırlık vermeye başladı.

Nitekim geçen hafta Trabzon ziyaretinde milletvekilleri ve teşkilat yöneticilerine bu konuda uyarılarda bulundu: "Eş, dost, akraba, arkadaş diye birini getirip aday yapmayın. Seçimi alacak adaylar istiyorum" dedi.

Erdoğan, yerel seçimlerde AK Parti'nin mevcuttan daha fazla belediye kazanmasını hedefliyor. Kaybetmeye tahammülü yok. Adaylar konusunda özellikle bu seçimde sık eleyip ince dokuması bekleniyor.

Anahtar kelime: "Seçimi alacak adaylar."

AK Parti, doğru isimleri aday olarak seçmek için araştırmalarını yoğunlaştırdı. Genel merkez yetkililerin İnegöl'de de araştırma yaptığını biliyoruz.

Bu araştırmalarda özellikle, mevcut belediye başkanlarının performansı yanında vatandaşın kimleri başkan adayı olarak görmek istediği soruluyor.

Ak Parti kulislerinde Başkan Aktaş ile birlikte Zeki Anıl Gülşen, Hasan Aydın, Murat Gültekin ve Yavuz Uğurdağ isimleri konuşuluyor. Şimdilik tabi... Çünkü günler ilerledikçe bu isimlere başka isimler de eklenecektir.

Tabi günler ilerledikçe aday adaylarının heyecanı artarken, başkan Aktaş'ın da sıkıntısı artacaktır. Taki, isimlerden birinin eli havaya kaldırılıp ilan edilinceye kadar. Bekleyip göreceğiz...

MEHMET BAŞTÜRK YOLA DEVAM EDİYOR.

Bir hafta öncesine kadar İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gündeminde rotasyon vardı.

Yapılacak rotasyonla, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ve 5 şube müdürünün değişmesi bekleniyordu.

Sürpriz bir gelişme oldu ve rotasyon seneye ertelendi.

Aldığımız bilgilere göre rotasyon iptalinde Başbakan Erdoğan'ın etkili oldu. Çünkü rotasyon söz konusu olduğunda binlerce milli eğitim müdürünün iktidar partisi yetkililerinin kapısına dayandığı söyleniyor.

Son karar ile Yerel seçim sürecinde camiadaki taşların yerinden oynamasının önüne geçilmiş oldu.

Bu gelişmeye göre Milli Eğitim'de Mehmet Baştürk dönemi bir sene daha devam edecek.

Biz Baştürk'ün, il dışı tayin istemediğini, emekli olmayı tercih edeceğini biliyorduk. Hatta önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkan ve yardımcılığı adayları arasında ismi telaffuz ediliyordu. En kötü ihtimalle belediye meclis üyesi olması bekleniyordu.

Mehmet Baştürk şimdilik İnegöl Milli Eğitim'de yoluna devam ediyor.

Şube müdürleri; Tahsin Çetinkaya, Mustafa Karaaslan ve Özer Yılmaz da kaldıkları yerden hizmetlerine devam ediyorlar. Cavit Hoca da aynı statüde devam ediyor.

İyi oldu. Hem müdürlerimiz açısından hem de başlamak üzere olan eğitim dönemi açısından bu erteleme iyi oldu. Önlerinde uzun bir sene var. İnegöl'de iyi bir final yapmak için de müdürlerimize fırsat doğmuş oldu.

Erdoğan Kızmaz hoca ise emekliye ayrıldı ve Doğa Koleji'nin başına geldi.

Kısa bir süre önce geçmiş olsun demiştik. Şimdi tüm hocalarımız için hayırlısı olsun diyoruz.

Şimdilik; "Yeni Milli Eğitim Müdürü kim olacak? Yeni Milli Eğitim Şube Müdürleri kimler olacak?" gündemini dondurmuş bulunuyoruz.

.