Belediye Başkanlığı, milletvekilliği gibi makamlar ateşten gömlektir.

Bu makamların havası olmaz.

At üstünde gitmek güzeldir de, attan düşmek acıdır. Attan inip eşeğe binmek de öyle?

Halka hizmet etme iddiasında bulunmanın, manevi sorumluluğu büyüktür.

Bu koltuklara talip olanlar, kendini insana ve topluma, kurban ettiğini bilerek yola çıkmalıdır.

Halkın önünde olmak büyük fedakarlıklar gerektirir. Her şeyden önce hukuki sorumlulukları vardır.

Dua aldığın kadar beddua da almak vardır.

Sevenden çok düşman edinmek vardır.

Suçlanmak, kınanmak vardır.

İftiraya uğramak vardır.

Dedikodusu vardır.

Yapmanın ve tamir etmenin yanında, kırmak ve kırılmak vardır.

Şeytanı vardır, nefsi vardır. Gururu, kibiri, kavgası,muhalefeti, mahkemesi vardır.

Bunca vebale rağmen yine de tatlıdır makamlar. Bunca riske rağmen, ne çok koltuk sevdalısı vardır.

Örnekler için uzağa gitmeye gerek yok.

Milletvekillerinin dokunulmazlığı var. Biz belediye başkanlarından örnek verelim.

Geçtiğimiz yıl, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporu ve savcılık soruşturması sonucu, Gemlik Belediye Başkanı CHPli Fatih Mehmet Güler, görevden alındı.

Gemlik Belediye başkanı, yardımcıları belediyede görevli 17 kişi, ağır ceza mahkemesinde yargılandı. Hukuki süreç devam ediyor.

Dava gerekçesi: Yolsuzluk?

Zimmetle suçlanan Başkan diyor ki: ?Oyuna geldiğimi görevden alınınca öğrendim. Yapılan harcamalarla bana sunulan raporlardaki harcama miktarlarının farklı olduğunu görevden alınınca fark ettim. Şunu gördüm ki bana eksik bilgi verilmiş.?

Başkanın ifadelerinde görüldüğü gibi iyi bir başkan olmak yetmiyor. İyi bir ekibe sagip olmak, güvenilir insanlarla çalışmak çok önemli. Usulsüz işlem yapan müdürler, ihaeleye fesat karıştıran iş adamları başkanın başını yakabiliyor.

Başka bir örnek; Gürsu Belediyesi... Gürsu Belediyesi Mali Hizmet Müdürü İ.Ç. nitelikli zimmet suçundan Ağır ceza mahkemesinde 20 yıla kadar hapisle yargılandı.. Geçen hafta verilen mahkeme kararına göre de. 16 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü ve bir il genel meclisi üyesi de, hakkındaki iddialar sebebi ile Ak Parti disiplin kuruluna havale edilmiş bulunuyor.

Yine geçtiğimiz aylarda, Karacabey Belediye Başkanı Ergun Koç, görev sırasında yapmış olduğu hukuka aykırı işlem ve eylemlerden dolayı AK Parti?den ihraç edildi. Hakkındaki yargı süreci devam ediyor.

Nilüfer Belediyesi, Hizmet Binasının alışveriş merkezine dönüştürülmesiyle ilgili alınan meclis kararında imzası bulunan ve aralarında Nilüfer Belediye Başkanı CHPli Mustafa Bozbeyin de bulunduğu 35 kişinin yargılanmasına geçtiğimiz Mayıs ayında başlanmıştı.

Geçtiğimiz yıl Ak Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da görevi ihmal suçundan 3er yıla kadar hapis istemiyle yargılanmıştı.

Alanyurt Belediye Başkanı Habib Özdede?nin başına gelenleri hatırlayın.

Başkanlar suçlu demiyorum. Suçsuz yere de yargılandıklarına vurgu yapmak istiyorum.

Nitekim;İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, ihaleye fesat karıştırmak iddiasıyla yargılandığı parkomat davasından beraat etmişti.

Son ve güncel bir örnek?

Geçtiğimiz hafta Bilecikin Bozüyük İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Berberoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alındı.

Bozüyük Belediye Başkanı, görevini 3 dönemden bu yana sürdürüyor. 2 yıl önce MHPden istifa ederek AK Partiye geçmiş.Ahmet Berberoğlu İçişleri Bakanlığı kontrolörlerinin, belediyede yaptıkları denetimlerin ardından hazırladıkları rapor doğrultusunda görevinden alınmış. belirtildi. Hazırlanan raporda başkan, görevini kötüye kullanmakla suçlanıyor.

Görevden alınan Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlunun odasında Cumhuriyet savcılığının talimatıyla polisler tarafından arama yapılmış.

Yapılan aramalarda Başkanın odasından frekans bozucu ve ses kaydını engelleyen jammer cihazı, danışmanının odasında belediye meclis üyelerinin fişlendiğine dair belgeler bulunmuş.

İnsan bir kere düşmeye görsün, her şey ortaya saçılır.

Başkan Ahmet Berberoğlu, yaptığı açıklamada: Görev yaptığım sürece her zaman başım dik, alnım açık oldu. Siyasette hiçbir zaman kaçak olmadım. Savcılık soruşturmaları, müfettiş soruşturmalarından kaçmadık korkmadık. Hizmetlerimiz bölgemize Bozüyükümüze devam edecektir demiş.

Başkan Berberoğlu açıklamasında, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyrazı suçlamış. Ve demiş ki: ?Onurun, şerefin varsa Fahrettin Poyraz, gücün yetiyorsa beni tutuklattır. Toplumun yüzüne bakamayacak şekilde Ahmet Berberoğlu dışarıda dolaşacaksa içeride durması daha iyi olacaktır. Benim onurumla şerefimle, ailemle, çoluk çocuğumun onuruyla kimse oynayamaz. Önümüzdeki hafta yapacağım basın toplantısında isim isim vererek AK Parti Belediye Meclis üyeleri nasıl marifetler yapmışlar hepsini ortaya çıkaracağım.

Yerel seçimlerin erkene alınması ihtimalinin kalkması ile bazı şeyler şu an ertelenmiş gözüküyor.

Yakındır. Parti içi muhalefet, ilçe başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları vesaire büyük bir fırtınaya kapılırlar. İhtimaller çok?

Ancak kesin olan bir şey var; Belediye seçimlerine doğru bu tür iddialara ve kavgalara daha çok şahit olacağız. Hele seçim üzeri iddialar, iftiralar, dedikodular havada uçuşacak.

Geçtiğimiz seçimlerden az çok olacakları biliyoruz.

Bu tarz bir siyaset doğru mu? Tabi ki değil. Böyle bir politika tarzı olmaz olsun.