İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

Bekir Alemdar: Adı ilçemiz Süleymaniye Mahallesi'nde bir sokakta yaşatılmaktadır. 1966 Trabzon-Araklı doğumludur. İlkokul ve ortaokul eğitimini Araklı'da yaptı. 1981 yılında aile olarak İnegöl'e göç ettiler. Patates toptancılığı yapan ailesinin yanında çalışıyordu.

26 Mart 1989 Yerel Seçimleri öncesi oluşturulan araba konvoylarından DYP konvoyunda trafik kazası oluştu ve kaza neticesinde hayatını kaybetti. Seçimler sonucunda ortaya çıkan İnegöl Belediye Meclisi ikamet ettiği Süleymaniye Mahallesinde bir sokağa adını verdi.

Kaynakça : 05.09.2016 ağabeyi Hasan Alemdar ile görüşüldü.

HASAN ALEMDAR: İnegöl Belediye Meclis Üyesi, işadamı. 1958 yılı Trabzon Araklı doğumludur. Ticaret yaparak hayatını sürdürdü. 1981 yılında İnegöl'e göç ettiler. Toptan patates ticareti ile meşgul oldu. 1988 yılında İnegöl Trabzonlular Derneği Kurucuları arasındadır.

2005 yılından itibaren Livello markası ile mobilya ticareti yapmaya başladı. 1989-94 yılları Doğruyol Partisi İnegöl Belediye Meclisi üyesidir. 28 Mart 1993 tarihli kongrede DYP İlçe Yönetim Kuruluna seçilmiştir. Sonrasında aktif siyaset içinde yer almadı. İnegöl'de yaşamını sürdürüyor.

Kaynakça : 05.09.2016 tarihinde kendisi ile görüşüldü.

ÖYKÜ TADINDA İNEGÖL

KOMŞULARIMIZ: Asker ocağındaki gece dersleri bilinir. Yine böyle bir gece dersinde çavuş sordu "Komşularımızı kim söyleyecek?" İnegöllü soruyu pek anlayamamıştı, sordu.

"Komutanım mahalle komşuları mı, tarla komşuları mı?" Çavuş cevap verdi "Bana ne be oğlum senin mahalle komşundan, tarla komşundan. Sen bana Türkiye'nin komşularını söyle."

KOMŞUMA İKİ, BANA BİR: Komşuluk konusunun konuşulduğu bir sohbet ortamında bir din adamı "Dua ederken bile 'Allah'ım komşuma iki bana bir ver' diye dua etmemiz gerekir" şeklinde konuştu.

Şakacılığı ile bilinen bir ses duyuldu. "Hoca efendi, komşuda iki, bende bir olacaksa onda da olmasın, bende de olmasın."