MHP, ülke genelinde olduğu gibi İnegöl'de de zor günlerden geçti. Hatta o süreç hala atlatılabilmiş değil.

Muhaliflerin etkin çalışmaları MHP'de kopuşlara neden olmuştu. Bir kısmı kendi isteğiyle ayrıldı, bir kısmı Genel Merkez tarafından görevden alındı. Hatta ihraç edilen İnegöllü MHP'liler de oldu.

Çözüm sürecinden itibaren AK Parti'ye çok sert muhalefet yapan MHP'nin, referandumdaki tavrı da parti içinde çok sorgulandı.

Evet verenler dahi içine tam sinerek vermediler. MHP'deki büyük çoğunluğun ise ya hayır dediğini ya da sandığa gitmediğini düşünüyoruz.

Velhasıl bu süreç devam ederken; en zor zamanda partinin ilçe başkanlığı görevini Hayati Bedir üstlendi.

Bedir, çok tanıdığımız bir isim değildi.

Açıkçası İnegöl'de AK Parti'den sonra şu an en güçlü parti konumunda olan MHP'nin başında, kamuoyunun çok da tanımadığı bir ismin olmasını ilk zamanlar sorguladık.

Fakat bugün itibariyle şunu diyebilirim ki; Bedir, İnegöl siyasetinde adından fazlasıyla söz ettirecek gibi.

MHP'nin dünkü kahvaltısı da bunun örneklerinden biriydi.

Yağmur nedeniyle her ne kadar tam sonuç alınamamış olsa da Bedir, MHP'nin kapısının önünden geçmiş olsa dahi parti ile bir dönem irtibatı bulunan herkesi, 3 hilalin altında toplama gayretinde.

Doğal olarak partide önce birlik ve beraberliği oluşturma, sonra da üye sayısını arttırarak; MHP'yi İnegöl'de eski günlere ulaştırma gayreti var.

Muhaliflerin güçlü olduğu bir dönemde bunu ne ölçüde başarabilecek bilmiyoruz. Fakat şunu biliyoruz ki Hayati Bedir, ekibiyle ciddi bir gayretin içinde.

Yaptığı programlarla sürekli parti teşkilatını hazır tutmak istiyor.

2019 önemli bir yıl. Hem yerel seçimler olacak, hem meclis yenilenecek hem de Devlet Başkanı diyebileceğimiz yeni sistemdeki Cumhurbaşkanı seçilecek.

MHP içindeki tartışmaları bitirerek seçime girme telaşında. Son yerel seçimlerde %35'e yakın oy alan MHP, genel seçimler kadar yerelde de başarısını arttırmak için şimdiden yola çıktı.

Hayati Bedir ve arkadaşlarını bundan sonra daha fazla göreceğimiz kesin. Siyasetin -tatlı- rekabetinde kendilerine başarılar diliyoruz.