Yine bi Ramazan ayını uğurladık ve bayrama ulaştık çok şükür.

Geçen zaman içerisinde bayramların güzelliğini eskisi kadar göremediğimizi söylesek de "Bayram geldi, bayram hazırlığı yapıyorum ya da bayram için alışveriş yaptım." cümleleri hala dilimizdedir.

Kalbimizde bayramların eski güzelliğini hissedemiyoruz belki ama dilimizdeki bu sözler bayramların bizler için ne kadar değerli olduğunu gösteriyor.

Öyle, bayramlar bizler için değerlidir. Neden mi? Çünkü bir toplumu ayakta tutan değerler bayramlarda gizlidir de ondan. Bayramlar bizim için, maddi -manevi değerlerimiz için çok kıymetlidir. Bizleri ayakta tutar.

Büyüklere olan sevgi ve saygımızın en özel günlerde de olması gerektiğini hatırlatır. Küçücük yüreklere mutluluk yaşatmayı biz en çok bayram günlerinde severiz. Çünkü bu günlerin özel olduğunu bilen, anlayan sadece biz değiliz de ondan.

Ne kadar küçük olurlarsa olsunlar çocuklar bayramı bizden daha iyi bilir ve her anlamda daha iyi değerlendirir. O küçük yüreklerin yaşadığı bayram sevincini gelin bu bayram bizler de yaşayalım. Nasıl mı? İşte bayram tarifemiz:

Öncelikle Rabbimize şükredelim. Bir bayrama daha ulaşmış olmanın mutluluğunu manevi anlamda yaşayalım ve hissedelim. Ardından büyüklerimize gidelim, gidelim ki bayramların sadece kendi aramızda değil geniş bir aile ile, eş, dost ,akraba ile kutlanınca mutluluk getireceğini diğer türlü kısa bir tatilden ibaret olacağını fark edelim. Gidemedik, o da olabilir.

Şartlar bazen bizim istediğimiz şekilde gelişmez ve bayramları ailemizden, sevdiklerimizden uzakta geçirmek zorunda kalabiliriz. Hiç sorun değil, bir telefon kadar uzakta iseler o da bir mutluluk kaynağıdır. Arayıp gönüllerini alalım, yokluğumuzla onları üzerek değil, varlığımızla onların mutluluğuna mutluluk katarak bu bayramı yaşayalım.

Vefat eden yakınlarımızı da unutmayalım. Onların ne yanlarına giderek ne de onlara telefon ederek ulaşabiliriz ama dualarımızla onlara bayram olduğunu hissettiririz belki de. Böylelikle bayramımızı bayram gibi yaşayıp birlikteliğimizin kıymetini bilelim.

Elbet bir gün eski bayramların güzelliğini gördüğümüz gibi gelecek bayramlarımızın eski bayramlarımızdan daha güzel olacağını da göreceğiz.

Bir çocuk sevinci ile bayramı karşılayıp en güzel şekilde yaşayalım, yaşatalım. İşte, bayram o bayramdır ki biz eski bayramlardaki güzel anılarımıza yeni güzel bayram anılarını ekleriz.

Tabi bir de kırgınlıklarımızı ve küskünlüklerimizi bir kenara bırakalım. Zor, gerçekten çok zor. Kırgınlığı, küskünlüğü bir kenara bırakmak ama madem bayram gelmiş. O zaman "Hoş gelmiş." deyip çocuklar gibi mutlu olmak için kırgınlıklardan, küskünlüklerden uzak sevdiklerimizle bir bayram yaşayalım.

Bayram tarifemiz hazır öyleyse Ramazan Bayramımız kutlu olsun. Sevdiklerimizle, sağlıkla , mutlulukla nice bayramlar dilerim.

ALTIN ERYILMAZ