10 yıl önce İnegöl gündemi

Tarih: Mayıs 2004

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş yeni seçilmiştir. Belediye başkanlığındaki ilk aylarıdır. Başkan Aktaş, seçilir seçilmez, adaylı sürecinde taslak çalışmasını yaptığı Acil Eylem Planını tamamlar.

10 Mayıs 2004 tarihinde de Acil Eylem Planını, yaptığı basın açıklamasında kamuoyu ile paylaşır. Başkan Aktaş seçilir seçilmez Daire Müdürleri ile görüşmüş ve İnegöl’ün başlıca sorunlarını masaya yatırmıştır.

Daire müdürlerinin tespitlerine göre; daha önceki dönemlerde hedeflenen çalışmalar, ya bürokratik engellerden, ya da ihmal ve imkânsızlıktan eksik kalmıştır.

Başkan Aktaş ise 28 Mart 2004’te Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olan Hikmet Şahin Hoca’dan çok iyi bir miras devraldığını vurgular. Hikmet Şahin İnegöl’e çok şey katmıştır ancak büyüyen İnegöl’de daha yapılacak çok şey vardır.

İLK 5 HEDEF

Başkan Aktaş’ın 10 yıl önce, 2004 yılı için öncelikli 5 hedefi vardır:

1- İlave kolektör hattı. Özellikle de; Süleymaniye Mahallesi’ne. Çünkü yoğun yağışlarda İnegöl’de en çok zararı Süleymaniye Mahallesi görmektedir. Kozluca ve Mesudiye alanları da listenin başına alınmıştır. Bugün Büyükşehir imkanları ile İnegöl altyapısının bütününün elden geçirilip yenilenmesi yerinde oalcaktır.

2-Pazaryerlerinin yeniden yapılanması. Çünkü şehir merkezinde ve sokak aralarında, açık alanda kurulan pazarlar, sağlıklı ve modern koşullara sahip değildir. Özellikle Pazartesi ve Cumartesi pazarları sos vermektedir. İlk planda Cumartesi pazarı Kapalı Spor salonunun önüne taşınır. Bugün İnegöl’ün Merpa gibi ancak sıfır otopark sorunu olan yeni alanlara ihtiyacı var.

3-Şehir içinde kalan LPG istasyonlarının şehir dışına taşınması ve tam donanımlı itfaiye biriminin kurulması. Çünkü; LPG istasyonları ve tüp bayileri şehir içinde büyük teh arz etmektedir. İtfaiyeye gelince; Büyüyen İnegöl’ün daha modern ve etkin bir itfaiyeye ihtiyacı vardır.

4-Ulaşım sorununun giderilmesi. Çünkü tek merkezde sıkışan eski İnegöl’de, trafik sıkışma noktasına gelmiştir. Ana arterdeki park ve trafik akışının yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Bugün, büyüyen İnegöl, trafik sorununu ve çözüm yollarını tartışmaya devam ediyor. Buna bağlı olarak Yeni otoparkların oluşturulması ve kullanımının sağlanmasına ihtiyaç vardır.. Çünkü o tarihlerde İnegöllü otopark kavramına çok yabancıdır. Herkes arabasını dükkânının ve alışveriş yaptığı yerin önüne gelişi güzel park etme eğilimindedir. Belde ve köylerin araçlarına da acilen düzenleme gerekmektedir.

5-Ana cadde ve sokakların bakım ve onarımının yapılması. Özellikle de Atatürk Bulvarı, Nuri Doğrul Caddesi, Adnan Menderes Bulvarı ve Kasım Efendi Caddesi’nde tespit edilen eksikliklerin giderilmesi hedeflenir.

GENEL KONULAR

Bu 5 ana hedefle birlikte genel konulardan dikkat çeken başlıklar şunlardır:

1-Kaldırımlardaki işgallere son verilmesi 2-Santral Garaja taşan pazaryerinin düzenlenmesi 3-Nikah salonunun açılışının yapılması 4-Kent bilgi sistemi ve e-belediyecilik hizmetlerinin kurulması 5-Mezarlıkların bakım ve onarımı 6-Çardak Düğün salonu çevresi ve Uzun Sokak’ta çalışma yapılması, 7-Deydinler Su deposu başta olmak üzere su dağıtım sisteminin yenilenmesi, 8-Çocuk parkları ve oyun alanlarının arttırılması, 9-Kültür Sarayı’nın bakım ve onarımı, 10-Çöp toplama sisteminin düzene sokulması, 11-Gezici sağlık aracının devreye sokulması, 12- Kültürel ve sportif faaliyetlerin arttırılması

2004’TEN 2014’E

Başkan Aktaş, 2004 yılından beri İnegöl’ü yönetiyor.

3.döneminde, oylarını arttırarak yeniden seçildi. Kim ne derse desin; Başkan Aktaş İnegöl siyasi tarihine geçmiştir. 10 yıl geçti. İnegöl değişti ve büyüdü. 10 yıl öncesini hatırladığımızda, bugüne kadar yapılanlar ortada.

Eksikler yok mu? Tabi ki var. 10 yıl içinde yapılanları ve yapılmayanları burada sıralayacak değilim. Bunların tespitini ve takibini yapacak olan halkımız ve muhalefet partileridir.

Ben bu yazımda daha çok tarihsel ve kültürel açıdan konulara yaklaşmayı tercih ediyorum. Ancak oy desteğine baktığımızda İnegöllülerin Başkan Aktaş’ı sevdiğini, çalışkan bulduğunu ve Aktaş’a güvendiğini görüyoruz.

Elbette daha yapılacak çok iş var. Çözüm bekleyen sorunlar var. Başkan Aktaş bunun için yeniden İnegöl Belediye Başkanı. İnegöl halkı, Başkan Aktaş’ın 3 döneminde, Büyükşehir’in de gücünü arkasına alarak, Belediye Başkanlığı hizmetinde unutulmaz bir final yapmasını bekliyor.