Muhabir Barış'a sorar : Bir gün hayatından kameralar çıkabilir ve unutulabilirsin. O zaman ne yaparsın Barış ?

- Barış Akarsu : Her şeye hazırlıklıyım. Bir anda elimdeki her şeyi kaybedebilirim, eski yaşantıma dönebilirim. O zaman da aç kalmam, taşı sıksam suyunu çıkarırım. Yarın bir gün beni sokakta limon satarken görürsen şaşırma. Çünkü işsiz kalırsam onu da yapabilirim. Yine mutluyumdur. Çünkü hayatı, insanları seviyorum.

Hayatımda paradan daha önemli şeyler var: Sevgi....Kalbinizden; Sevgiyi hiç eksik etmeyin. Çünkü sevgi herşeyin anahtarıdır.Ve paylaştıkça çoğalır..

Saygı ve rahmetle

ÖZGÜRLÜK VE İNANÇ

Babası İspanya'nın en ağır siyasi cezalarının verildiği bir hapishanede mahkum olan küçük kız, fırsat bulduğu her hafta sonu babasını ziyaret için annesiyle birlikte hapishaneye giderdi.Yine bir gün ziyarete giderken babası için çizdiği resmi yanında götürdü. Ancak hapishane kurallarına göre özgürlüğü çağrıştıran her türlü şeyin mahkumlara verilmesi yasaktı. Bu sebeple kağıda çizdiği kuş resmini kabul etmemişler ve oracıkta yırtmışlardı...

Çok üzülmüştü küçük kız...Babasına söyledi bunu,o da "üzülme kızım, yine çizersin;bu sefer çizdiklerine dikkat edersin olur mu?"dedi. Küçük kız diğer ziyaretinde babasına yeni bir resim çizip götürdü. Bu sefer kuş yerine bir ağaç ve üzerine siyah minik benekler çizmişti. Bu defa hapishane yetkilileri özgürlük çağrıştıran bir imgeye rastlamadıkları için küçük kızın resmi babasına vermesine müsaade ettiler.

Babası keyifle resme baktı ve sordu: -"Hmmm! Ne güzel bir ağaç bu! Üzerindeki benekler ne? Portakal mı?

Küçük kız babasına eğilerek, sessizce: "Hşşşşt! O benekler ağacın içinde saklanan kuşların gözleri!....."

Özgürlük ve inanç bayım teslim alabileceğiniz bir şey değil..!