Dipsizgöl Kıraathane sohbetimize bu hafta da Akçaçönü Silasızın kahveden devam ediyoruz.

Yatsı Namazından çıkanlar kahveyi birer ikişer doldurmaya başlamıştır.

Komşu köylerden gelenlerin yanı sıra bu günkü sohbetimize Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Erarslan, Belediye Başkanımız Alper Taban ve İlçe Yönetim kurulundan bir grup arkadaş da teşrif etmiştir.

Kahve zımba zıp dolmuş, Akçaç önünde dahi, tabiri caiz ise iğne atsan düşecek yer kalmamıştır.

Akabinde Silasızın Süleyman televizyonu kapatmış, Silasız da çayları dökmiye başlamış, kısa bir sessizliğin ardından Dail Dede: "Komşular bu hafta ki çaylar bendenden olsun'' demiştir.

İncili Çavuş hikayesine başlamadan, Belediye Başkanı Ve Ak Partililere; ''Hoş geldiniz arkadaşlar'' deyip, Belediye Başkanına da duyarlılığından ve dahi Kanalizasyon sorununu halletmesinden dolayı teşekkür eder.

Ve sohbet başlar:

''Komşular Ülkemizde 144250 Din görevlisi bulunmaktadır. Öncelikle Bu hafta din görevlileri haftası olduğundan bu arkadaşların haftasını kutlarız.

Lakin Ülkemizde bulunan bu görevli arkadaşlar çok iyi bilmeliler ki onların görevi sadece namaz kıldırmak, Cenaze defnetmek ve dahi Kuran'ı Kerim öğretmek değil.

İnsanlara Namazı dosdoğru kılmalarını, Huşu içinde dosdoğru kılınan Namazın bizleri kötülüklerden men edeceğini: Kul hakkı dahil tüm haramlardan koruyacağını öncelikle öğretmeliler.

Yoksa ülkemizde bu kadar hırsızlık, uyuşturucu, zina, faiz gibi haram olan icraatlerde hiç mi SORUMLULUK duymazlar? Demek ki yaptıkları görevi hakkıyla eda edememekte insanlara iyi örnek olamamaktalar.Aldıkları Maaşları HAK-etmeleri için çok dikkatli olmalılar.

Aynı görevini eksik ve layığıyla yapmıyan Öğretmenlerimiz için de durum farklı değil.

Bu gün ülkemizin içinde bulunduğu bu kötü maddi ve manevi gidişatın 1. dereceden sorumlusu olan öğretmenlerimiz ve dahi din görevlilerimizdir.

Tabi ki bu üzücü ve vahim durumumuz sadece bu günün konusu değil. Taaaaa Kanuni'den günümüze gelen kangren olmuş bir yaramızdır.

Her zaman Cumhurbaşkanlığı Forsundaki 17 Yıldızın 17 devlet kurmuş olduğumuzdan bahseder dururuz. Tarihte 17 Türk Devleti kurduğumuz ile övünürüz. Lakin hiç 16 Devleti yıktığımızdan dolayı üzüldük mü? Ya da nasıl ve neden yıktığımızı düşündük mü? (YARIN DEVAM EDECEK)