Dipsizgöl Kıraathane sohbetimize, Akçaçönü Silasızın kahveden, dünden kaldığımız yerden devam ediyoruz.

İncili Çavuş sohbete devam eder: Her zaman Cumhurbaşkanlığı Forsundaki 17 Yıldızın 17 devlet kurmuş olduğumuzdan bahseder dururuz.

Tarihte 17 Türk Devleti kurduğumuz ile övünürüz. Lakin hiç 16 Devleti yıktığımızdan dolayı üzüldük mü? Ya da nasıl ve neden yıktığımızı düşündük mü?

Olaylara birde bu pencereden bakmayı deniyelim. Önce yönetime Dış güçlerin müdahalasiyle başlanılır. Devamında içimizden yetişen devşirme ve hainler gidişata müdahil olur.

Hooopp güm, bakmışın Devlet yıkılmış. Bundan sonrası Vatan sevgisi olan bir yiğit çıkar Etrafında vatanperver insanlar toplanır, Çok büyük bedeller ödenerek yeni bir devlet kurulmuş olur.

Bu tarih 17 kez Tekerrür etmiştir. Nolur bir daha tekerrür etmesin. Bak Burası Çok Önemli: Yinemi Dış Güçlere Teslim Oluyoruz.

Yapmayın, Etmeyin bizi Amerika'ya düşman ettiniz, Gidip Amerikan şirketinin kucağına O-TURT-MA-YIN.

Bak burası çok önemli. Bu vebal Sizi de bizi de Bitirir.''

''Bak burası çok daha önemli. nasıl ki İçimizdeki hainlerle birlik olan dış güçler 15 Temmuz darbe girişiminde bulunmuşlar.

Lakin Tarihte hiç görülmemiş bir çağrı ile vatandaşımız mevcut siyasi otoritenin arkasında bedel ödiyerek dik durmuş.

Bu kalkışmayı bertaraf etmişise, aynı hassasiyeti bu günkü siyasi otoriteden de göstermesini bekliyor, Ülkemizin yönetimini bu dış güçlerin enceği olan bu şirketlere teslim etmesini istemiyoruz.

Bak burası daha da çok önemli. Nasıl ki yiğit düştüğü yerden kalkar ise biz de kalkarız. Lakin yanlış yapanları da bu halk siyasetin çöplüğüne illaki gömmüştür. Karar sizin.''

İncili Çavuşun Bu Haftaki sohbetinden bütün ahali çok etkilenmiş, Kahve deriiiiin bir sessizliğe bürünmüştür.Daha sonramı ne olur?

Genç Gazeteye abone ol öğren.

Öyle Boş Beleş YOK.


Garip Fakii.