Halkların demokratik (!) partisi Diyarbakır il başkanlığı önündeki Anneler direnişi tüm hızıyla devam ediyor...

Bu partinin vekillerinin çocukları Maldivler'de , Ege ve Akdeniz kıyılarında tatil yapıyor. Bir vekilin kızının Avrupa'da okuduğu kolejin yıllık harcı 750 bin dolar! Aylık 5 bin tl gibi hatırı sayılır maaşı olan bir kişinin dahi 10 yılda biriktiremeyecegi bir meblağ!

Vekil çocuklarının hali pür melali bu halde iken gariban halkın çocuklarının durumunu parti binası önündeki bir ana şöyle özetliyor;

Diyarbakır da genç bırakmadınız! Gençlerimizin çoğu ya hapiste ya da dağda! Bir o kadar da mezarda!

PKK ise olaya ancak kendine yakışır bir pervasızlıkla yaklaşıyor ve diyor ki; Halkımızın özgürlük mücadelesine katılmayacaksa neden çocuk doğuruyorsunuz!

Sanki Diyarbakırlı annelerin vazifesi Amerika'nın 5 bin tır silahını cebe indiren sözde antiemperyalist bir örgütün yine ABD' nin uydu devleti olmaya adaylık mücadelesine militan yetiştirmekmiş gibi !

Olayın başka bir boyutu var!

Diyarbakırlı Anneler direnişini olanca gücümüzle desteklemeliyiz!

Bu ülkenin doğusundan batısına kadar uzanan sosyolojik bir değişimin rüzgarıdır!

Doksanlı yıllardan bu yana olan süreçte "Her iki taraftan da canlar gidiyor" dediğinizde muhtemelen toplumsal bir linç yerdiniz !

Bugün ise örgüt tarafından evlatları kaçırılmış olan anneler babalar konuşuluyor!

Muhalefet kanadının sırf iktidara muhalefet için 20 25 yıl önce yazılıp çizildiğinde muhtemelen yasal işlem görülecek söylemleri dile getirmiş olması bile her ne kadar pragmatik nedenlerle dahi olsa da bu sosyolojik değişimin bir parçasıydı !

En azından söylemlerin toplumda karşılığı ölçüldü biçildi! Bu bile bir ilerlemedir!

PKK' nın sadece silahla değil elinde tuttuğu ıdeolojik söylem ve istismar ettiği doğal haklar üstünden hezimete uğratılması gerekliliğinin kabulüdür bu..!

ABD'nin "vekalet savaşıyla" Müslüman coğrafyasının tam göbeğine oturmaya başladığı dönemde sürdürülmesi gereken bir stratejidir.


Eskiden hayal etmek güçtü! Sorsalar ne zaman olacak diye, cevaben belki "Balık kavağa tırmanınca" derlerdi.

Iste balığın kavağa tırmandığı tarihin bir sayfası
Allah Diyarbakır annelerinin yar ve yardımcısı olsun (Amin)
Selam sevgi ve muhabbetle