Çok basit gerçekler, laf kalabalığına getirilip örtülmeye çalışılıyor veya gereksiz yere sorun haline getiriliyor.Ayasafya'nın cami olması meselesinde de aynı durumu yaşıyoruz.Oysaki mevzu çok basit:

1)İstanbul 29 Mayıs 1453'te fethedilmiş ve bizim olmuştur.

2)İstanbul'un FATİHİ Sultan Mehmed, Ayasofya'yı hukuken camiye çevirmiştir.

3)Fatih Sultan Mehmed, Ayasofya'nın kıyamete kadar cami olarak kullanılması gerektiğini vakfiyesinde belirtmiştir.

4)Bu yüzden Ayasofya cami olmalıdır.

Mevzu bu kadar basit.

İstanbul bizim, Ayasofya bizim. Bizim olan şeylerle ilgili kararları biz veririz.Aksi taktirde bu eserin bizim olmasının, BAĞIMSIZ DEVLET olmanın ne anlamı kalır ki?

52 yıllık aradan sonra,2013'te TRABZON'daki Ayasofya cami olarak ibadete açılmıştı.Olması gereken olmuştu.Şimdi de olması gereken olmalı, İstanbul'daki Ayasofya da cami olmalıdır.

1934 yılında, 2.Dünya Savaşına doğru bir gidişat vardı,batı sınırlarımızı güvenceye almak için Yunanistan'ı da dahil edip BALKAN ANTANTI'nı imzalamamız gerekiyordu.Onlara ve batıya bir jest yapmak isteyen,o zamanki SİYASİ İRADE Ayasofya'yı müzeye dönüştürmüştü.

Şimdiki SİYASİ İRADE ise müzeyi cami yapmak istiyor.Cami müzeye dönüşüyorda, müze neden camiye dönüşmesinki? Hukuki anlamda buna engel varmı diye mesele DANIŞTAY'a taşındı.Mahkeme kararını 2 Temmuz'da açıklayacak.O karara göre devletimiz bir karar verecek.

Meselenin Yunan'ı, Avrupa'yı,ABD'yi falan ilgilendiren bir yönü yoktur, tamamen iç işimizdir, onların söz söyleme hakkı yoktur.

Ülke içinde de Ayasofya'nın cami olmasına karşı çıkanlar var, olabilir, kendi fikirleridir.Zaten pek çok konuda "BATÍLILAR NE DERSE ODUR DOĞRUSU" diyen bir kesim var Türkiye'de. (BATIKAFALILAR)Onlar hiçbir zaman bu milletin değer yargıları çerçevesinde bakmazlar meselelere.O yüzden saygı duymakla beraber, kaale almıyorum fikirlerini.

Ayasofya bu toprakların; MÜSLÜMAN-TÜRK toprağı olduğunun,bu topraklarda TAM BAĞIMSIZ bir Türkiye Cumhuriyeti devleti olduğunun,bu milletin tarihine-kutsalına sahip çıktığının, bu topraklarda Haç'ın değil HİLAL'in hakim olduğunun sembolüdür.

Ayasofya basit bir eser değildir yani.Derin ve büyük değere sahip bir ibadethanedir.Bu toprakların, kimin olduğunun MÜHÜRÜDÜR AYADOFYA.

1919'da İstanbul işgal edildiğinde, İngilizler Yunanlılar'söz vermişlerdir;AYASOFYA KİLİSE YAPILACAKTIR.(Eminim o zaman hiçbir Yunan, hiçbir Hristiyan bu karara karşı çıkmamıştır.Ama Bizim içimizde ise cami kararına karşı çıkanlar var...!)

Ayasofya'yı savunan birliklerimiz ise Ayasofya'ya dokunursanız veya kilse yaparsanız havaya uçururuz demişler ve her tarafına patlayıcı yerleştirmişlerdir.

Çünku Ayasofya sadece tarihi bir eser değil,ÇOK ANLAMLI BİR SEMBOL ve bu topraklara vurulmuş ÇOK BÜYÜK BİR MÜHÜRDÜR.

İşte bu yüzden Ayasofya Cami olmalıdır...

Mehmet Arif SELİM