Hiç düşündünüz mü bir gün içinde devlete ne kadar vergi ödüyorsunuz? Bir ay ya da bir yıl demiyorum. Bir günde...

Sabahtan kalkıp da akşama kadar ödediğimiz belki onlarca vergi var. Sabah yüzünüzü yıkadığınızda harcadığınız suya ödediğiniz KDV ve Çevre Temizlik Vergisi'nin yanı sıra katı atık toplama, atık su - bunların da KDV'leri var- bedelleri var.

Elektrik bedellerinin KDV'si, -utanmadan hala alınmaya devam edilen- TRT paylarını da ekleyelim.

Cep telefonundan alınan Özel İletişim Vergisi, sigara ve alkollü içeceklerden alınan Özel Tüketin Vergisi, babanızdan size kalan miras da dahi alınan-oldum olası bu vergiyi anlamam. Sanane ey devlet! Dedemden, babamdan, anamdan bana kalan mirastan- Veraset ve İntikal Vergisi'ni öderiz devlete. Yıllık ödediğimiz gelir vergisini saymıyorum. Siz onu da ekleyin listeye.

Ehliyet çıkartırsınız dünya kadar harç ödersiniz. Sınava gireceksiniz aynı şekilde harçlar, ücretler ödenir. Benzin alın arabanıza Akaryakıt Vergisi en çok canınızı acıtan meblağdır. Eviniz dükkanınıza varsa emlak vergisi, tabela koyduysanız dükkanınıza ilan ve reklam vergisi...

Kısacası aldığımız her şeyde, her nefeste vergi var. Vergiye karşı olan biri değilim. Tabii ki devlet vergi alacak ki vatandaşına hizmet etsin.

Devlet vergi alacak ki; köprü yapsın, yol yapsın. Devlet vergi alacak ki; asfalt döksün evimizin önüne.

Yok, o iş öyle olmuyor. Devlet o kısmı da bize yüklüyor. Senden her dakika dünya para alıyorum; bir de otoyolu kullanırsan ödeme yap diyor.

Senden vergi alıyorum; bir de köprüyü kullanırsan ödeme yap diyor. Senden vergi alıyorum; bir zahmet asfaltın bedelinin yarısını da ödeyiver diyor.

Senden vergi alıyorum; yola iki çizgi atıp park noktası belirliyorum. Sokağa koyduğun arabadan dahi para alıyorum diyor.

Ey devlet, ey belediye! Benden bu kadar vergi alıyorsun da asfaltın tamamını da bir zahmet sen öde demek istiyorum.

Ey devlet, ey belediye! Madem benden bu kadar vergi alıyorsun. Allah'ın yoluna çizdiğin iki çizgi ile otopark belirleyip; benden o parayı da almayıver demek istiyorum.

Ey devlet! Babamdan bana kalan mirastan bile vergi almaya kalkıyorsun da; yapmakla yükümlü olduğun otoyoldan, köprüden de bir bedel istemeyiver demek istiyorum.

Asfalt parasından yol kenarlarından alınan otopark parasına, köprü ve otoyol paralarına kadar bu gereksiz, haksız, saçma ücretler artık son bulmalı. Bunu merkezi hükümet mi bitirir; yerel yönetimler mi bilemem. Fakat şu bir gerçek; bu kadar vergi alınırken; bunları istemek de büyük ayıp.