Her söylemimizde İnegöl'ümüze kadim şehir deriz. Geçmişten bugüne birçok medeniyete ev sahipliği yapmış deriz. Tarihi ipek yolunun üzerinde olduğu için bir ticaret şehri deriz. Sosyo- kültürel yapısıyla, Kafkaslardan, Balkanlardan ve Anadolu'nun birçok şehrinden gelenlerin oluşturduğu örnek bir şehir deriz. Mobilyasıyla, köftesiyle, Tarımıyla, mehteriyle, turizmiyle birçok değeri bünyesinde barındırdığını deriz. Kısacası deriz de deriz. Sonuç ne, sonuç Kocaman bir Sıfır...

GÖNÜL İSTER Kİ İNEGÖL'ÜN ADI HER YERDE DUYULSUN

Evet yanlış duymadınız her konuşmada İnegöl'ümüze methiyeler düzeriz, ama sonuca baktığımızda gerçekten kocaman bir sıfır. Bu kadar acımazsız olma, tablo bu kadarda kötü der gibisiniz. Tamam mobilyada epey bir yol kat ettik, mobilyacı işadamlarımız dünyada gezmedik ülke bırakmıyor, bunun yanında tarımsal ürünlerimiz iç piyasada hak ettiği değeri alırken, artık ihracattan söz etmeye başladık. İnegöl'ümüzü İnegöl yapan ve bize epey değer katan bu oluşumlar gönül ister ki daha da artsın. İnegöl'ün adı her yerde duyulsun. Bu durumdan İnegöl'ümüz en güzel şekilde faydalansın.

CAN SİMİDİ OLACAK BİR DEĞER LAZIM

Şimdi gelelim can alıcı noktaya. Biliyorsunuz ülkemiz ekonomik bir saldırı ile karşı karşıya. Ekonomik veriler istenilen düzeyde değil. Tabi ki bu olumsuz tablo vatandaşın gündelik hayatına kat ve kat en ağır şekilde yansırken, birçok sektörde bundan olumsuz bir şekilde etkilenmektedir. İnegöl'ün can damarı olan Mobilya sektörü kan kaybetmeye devam ederken, müteşebbis ruhlu mobilyacılarımız farklı pazar yolları bularak İnegöl Mobilyasını ayakta tutmaya çalışmaktadır. Hakeza bu ekonomik darboğazı tarım sektörü de en ağır şekilde hissetmektedir. Sebze ve meyvedeki fahiş artışlar bunun en büyük göstergesidir. İnegöllü üreticilerde bu noktada ileriyi görmekte zorlanmaktadır. İşte İnegöl'ün iki büyük değeri olan Mobilya ve Tarım böylesi bir kıskancın içinde kalırken, bize can simidi olacak bir değeri öne çıkarmak bizlere farz olmaktadır.

İNEGÖL'Ü İNEGÖL YAPAN DEĞERLERE SAHİP DEĞİL MİYİZ?

İnegöl başta olmak üzere ülkemizi bu darboğazdan kurtaracak yegane sektör Turizm gözüküyor. Evet yanlış duymadınız Turizm. Bu kadar ekonomik saldırının olduğu bir dönemde neden mi Turizm bizlere ilaç gibi gelir. Çünkü İnegöl'ün saklı kalmış doğal güzelliklerini keşfetmeye hazır mısınız demiyor muyuz?, Osmanlı'nın kuruluş topraklarındasınız diyedemiyor muyuz?,Osmanlı hanedanın ilk şehidi Baykocaburada metfun demiyor muyuz?, hakeza Osman Gazi'nin yakın dostu, İnegöl fatihi Turgutalp'in burada metfun demiyor muyuz?, İstanbul'un fethini gören Fatih Sultan Mehmed ve II.Bayezid'in vezir-i azamı İshakpaşa'nın yaptırdığı İshakpaşa Külliyesi burada demiyor muyuz ?, Oylat'a termal turizmin merkezidemiyor muyuz?, doğa harikası yaylalara, şelalelere, mağaralara, Fevziye Kanyonuna,Doğa Sporları ve Turizm Merkezine(Dostum), Türkiye'nin ilk ilçe kent müzesi ile Türkiye'de sektöründe kurulan ilk mobilya ve ağaç sanayi müzesine sahibiz demiyor muyuz?, İnegöl'ü İnegöl yapan tarihi evlere sahibiz demiyor muyuz?, maneviyatın sembolü Kasımefendiye sahibiz demiyor muyuz?bu kadar mı tabi ki değil. Bu sahip olduğumuz değerlerin saylarını daha da artırabiliriz.

TURİZME YOĞUNLAŞMALIYIZ

Bu saydığım değerleri maalesef bir türlü parlatamıyoruz. Kimse kimseyi kandırmasın. Laf ebeliği yapmaya da gerek yok. Bahsettiğim bu ekonomik darboğazdan bu aziz şehri kurtaracak can simidi tek kelimeyle Turizm. İşte kenarda kalan, parlatılmayı ve bir sıçrama yapmayı bekleyen değerlerimize sahip çıkacak yegane sektör Turizm. Bunun için el birliği ile Turizm konusuna yoğunlaşmalıyız. Bu işi profesyonellere bırakarak, bizlerinde sahip olduğu amatör ruhla bunu birleştirerek İnegöl'ün Turizm değerlerini hak ettiği noktaya gelin el birliği ile getirelim. Artık kaybedecek zamanımız yok. Yerli ve yabancı turistleri bu şehre getirelim artık. Turizm acenteleriyle, TÜRSAB'la daha verimli görüşmeler yapalım.

İnegöl her şeyin en güzelini hak ediyor. Bu iş çok zor sakın demeyin. Bir şeye gönül verirsek, bir şeye gerçekten inanırsak üstesinden gelemeyeceğimiz bir iş olmaz. Ben, İnegöl'ün sahip olduğu değerleriyle farklı bir şehir olduğuna inancım tam. Ben bu şehri çok seviyorum. İnegöl'ümüzün turizm değerleriyle daha da iyi yerlere geleceğine yürekten inanıyorum. Yeter ki daha samimi olalım, sadece yapmak için bir şeyleri artık yapmayalım. İnşallah İnegöl'ü yöneten tüm idarecilerimizde buna inanır ve buna göre davranır. Temennim geleceğimizin daha da iyi olacağı yönünde. İnşallah İnegöl sahip olduğu değerleriyle hak ettiği konuma gelecek.

Tarihe dokunmak, onu her haliyle hissetmek dileğiyle, kalın sağlıcakla...