2015 yılının artık sonuna geliyoruz. Kar, lodos, aşırı yağmurlarla -Allah'tan gelene kötü demeyi doğru bulmadığım için- sıkıntılı başladığımız bir yılı, Aralık ayında çok değerli ve önemli etkinliklerle güzel bir şekilde uğurladığımızı ifade etmek istiyorum.

Aralık ayı gerçekten dolu dolu geçti İnegöl'de. Haziran ayından beri süregelen terör hadiseleri ve şehit haberleriyle morallerimizin altüst olduğu günlerden geçtik. İnegöl'de gerçekleştirilen Aralık programları biraz da moral oldu bizlere.

10 Aralık tarihindeki İnegöl Gecesi ile başladık. İnegöl'ün unutulmaya yüz tutmuş türküleri, halk oyunlarının tescillendiği muhteşem bir gece gerçekleştirildi Kültür Sarayı'nda.

İnegöl'ün -en yerel kültürü olarak ifade edebileceğimiz- manavların bir düğün eğlencesinin sahnelendiği; bayanların ve erkeklerin halk oyunlarının yanı sıra İnegöl'ün türküleri ile süslenen özel bir geceydi.

Zaman zaman radyoda, TV'de dinlediğimiz 'Bir Kırşehir türküsü dinliyoruz', 'Şimdi de sırada bir Sivas türküsü var' anonsları İnegöl türküleri için de yakın zamanda yapılır olacak.

Bu özel ve güzel gecenin ardından 16 Aralık akşamı da Mobilyacılar Odası tarafından 50.yıl kutlaması sebebiyle vefa gecesi gerçekleştirildi. İnegöl mobilyasının bugün Türkiye'nin bir numarası olma noktasına geldiği, dünyada adından fazlasıyla söz ettirdiği günlerde bu mesleğe ömürlerini adamış isimler unutulmadı.

Çok özel bir geceydi. Sektörün duayenlerinin unutulmadığı, vefanın en doğru şekliyle ortaya konulduğu muhteşem bir geceye imza atıldı Mobilyacılar Odası tarafından.

Bu geceden 2 gün sonra bu kez Kent Konseyi bir vefa gecesi organize etti. İnegöllü komutandan futbolcuya, spor yazarından siyasetçiye, akademisyenden sanatçılara kadar 17 İnegöllü ünlü Kent Konseyi'nin İnegöllülere vefa ve hatırlama gecesinde yer aldı.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen programın ikincisinde -İnegöl'den bu isim de var mıymış- diyeceğimiz anlar yaşadık. Dolu dolu bir programdı. İnegöllü olmanın farklı bir anlam ifade ettiği özel bir geceydi.

Aralık ayının finali ise Cuma akşamı Angelakoma Otel'de Yeni Gazeteciler Derneği'nin 'İnegöl'ün enleri - Altın Çınar Ödülleri' programı ile yapıldı.

Yaklaşık bir ay süren ve 13 bin kişinin katılım gösterdiği yarışmanın sonuçları açıklandı. İnegöl'ün enleri ödüllerini aldı.

Yeni Gazeteciler Derneği'nin belki de İnegöl'de gazetecilerin birlikte etkinlik yapabileceklerini, sadece tabela derneği, cemiyeti olmadığını göstermesi açısından da önemli bir programdı Altın Çınar Ödülleri.

Bu 4 önemli gecenin artıları, eksileri, doğruları, yanlışları değerlendirilir; konuşulur. Bunları zaman zaman biz de hem dernek başkanlarına birebirde hem de köşemizden ifade ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.

Fakat mantalite olarak 4'ü de İnegöl'e artı bir değer katan gecelerdi. Emekleri olanları bir kez daha kutluyorum.

Bu 4 gecenin bir parçası olmak, zaman zaman sunumda zaman zaman nağmelerinde yer bulmak da benim için ayrı bir keyifti.

Umarım bu tür geceler, etkinlikler artarak devam eder.

Gelişen ve büyüyen İnegöl'ün buna ihtiyacı var.