Ramazan ayının başlaması ile Ramazan Sokağı heyecanı da başladı. Cuma akşamı ailece etkinlikleri izlemek için Ramazan Sokağına doğru yol aldık. Bizimle beraber yüzlerce hatta binlerce insan da o yöne doğru ilerliyordu. İftarını yapanlar arkadaş grubu olarak ya da ailece ya Ramazan etkinlikleri, ya Ramazan Sokağını gezme ya da Kültür Park?a doğru yol almak için Saat Kulesinin arkasından Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesinin yanındaki yolu kullanıyorlardı. Fakat bu yolu ne yazık ki araçlar da kullandığı için tıkanıklıklar, yayalar için tehli anlar, özellikle bizim gibi bebek arabasıyla gidenler için de ciddi zorluklar yaşanıyordu. Sanırım bu yol Ramazan boyunca çok sık kullanılacak. Yetkililerden ricam hiç olmazsa Ramazan boyunca o yol kullanılmasın. Kullanılmasını gerektirecek bir durum da yok açıkçası. Zira Park Caddesi o bölgeye ulaşım için kullanılabilir. Ramazan Sokağının daha cazip olması için de bu yolun araç trafiğine kapatılması şart.

AKTAŞ-GÜLŞEN YARIŞI OLUR MU?

AK Parti ile HAS Parti?nin birleşme senaryoları bir ihtimali daha gündeme getirdi. 2 seçimde de farklı partilerden aday olan Alinur Aktaş ile Zeki Anıl Gülşen bu yerel seçimde aynı partide adaylık konusunda yarışır mı? Seçimlerde birbirlerini geçmek için yarışan ikili, şimdi seçimlerden daha önce bir yarışa girerler mi? Şu an bütün göstergeler Alinur Aktaş?ın 3.kez Belediye Başkanlığını gösteriyor ama siyasette her şeyin olabileceğini unutmamak gerekiyor.

PROTOKOL ZİYARETLERİ

Hiçbir derneği kırmama adına protokol ziyaretleri ile ilgili yazımı, ara verileceğini düşündüğüm bu ayda yazıyorum. Protokol ziyaretleri adı altında Kaymakam ile başlayıp Belediye Başkanı, Emniyet Müdürü, hatta siyasi partilere kadar uzanan ziyaretlerin, sırf ziyaret yapmak, basında görünmek, kongrelerinde faaliyet raporuna yazmak için gerçekleştirilmesinden rahatsızım. Bu ziyaretlere her defasında acaba İnegöl?ün yararına bir projemi açıklanacak, ya da bir karar mı alınacak umuduyla gidiyorum. Sonuç: -Protokol ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Karşı tarafta: -Ne demek efendim rica ederiz. Basın mensupları bizden bu kadar. Her yönetim kurulunu değiştiren alıyor eline çiçeği, başlıyor Kaymakamlıktan siyasi partilere kadar dolaşıp duruyor. Bu protokol ziyaretlerinin yerini ne zaman proje ziyaretleri alacak çok merak ediyorum.