Aile fertleri arasındaki şüphe ve endişeyi de kaldıracağını düşünüyorum. Anneler babaların telefonlarını tereddüt etmeden eline alabilir, faydalanabilir, farklı bilgiler edinebilir. Babalar da annelerin telefonlarını şüphe etmeden (gerek bile görmeyebilir çünkü güven var) eline alabilir. Çocuklar da birbirleriyle aynı şekilde keyiflenir, dertleri, zevkleri öğrenebilir.

Belki de incelenebilir ve kontrol edilebilir kelimeleri her ne kadar kullanmasam da bazıları bu kelimeler üzerinden anlamış olabilir. Bu durum benim arzu ettiğim psikolojiyi vermez zaten. Zaten aile fertleri birbirine güvenmeli ve sadakat asıl olmalı. Birbirinden şüphe edici tutum ve davranışlar olmamalıdır.

Belki şunu da ekleyebiliriz telefonlar insanların artık gerçek/fiili kimliği hükmüne dönüşmüştür. İnsanın kültürünü, ilgi dünyasını, bilgisini, kimliğini, kişiliğini telefon adreslerinden, devamlı bakıp izlediği yerlerden tespit edebilme imkanına sahibiz. Bu durum "T.C. kimlik numarası" yazan plastik karttan daha gerçekçidir.

Bu arada böyle bir projeyi savunurken küresel güçlerin kurmuş olduğu global veya evrensel planları da dur demeyi ve bir adım ötesi belki de sararması/yıkmayı onları kendi öz kültürümüzle (son kale aile, birlikteliği ile) parçalamayı, modern kültürün empoze ettiği salgınlardan korumayı hedeflediğimiz de fark edilmelidir.

Sadece bireyin yani çocuklarımızın özgürlüğüne müdahale ettiğimiz şeklinde anlaşılmamalıdır. Çünkü kimse kendisine karışılmasını istemiyor. Lakin aile kurmanın ne demek olduğunu bilen biz necip Türk Milleti kendi kültürümüz çerçevesinde soyadımız gibi saygın ve seçkin bir telefon şifresi ile gönlümüzü rahatlatabiliriz.

Bu aynı zamanda çocukları ailesine karşı; anne babayı birbirine karşı düşünmeye ve aileye layık olmayan herhangi bir internet uygulaması ile muhatap olmamaya zorlar.

Ha bu arada yine istenmeyen şeyler olacaksa da bunlara kısa dönemli bireysel hareketler gibi düşünüp kısa süreli/anlık görüntüler ise silinebilir.

Ailesinin görmesini istemediği fotoğraflarını başkalarına gösteren çocuklar ve onlardan alkış aldıklarında nasıl da mutlu oluyorlarsa onlara bakmaya kıyamayan, onların iyiliklerinden başka hiç bir şey arzulamayan hatta "bu çocuklar için çalışıyoruz, didiniyoruz" diyen anne babanın alkışını almak ne kadar mutlu eder çocukları kim bilir?

Şimdi bu projenin ekranlarda reklamını yapmak, kısa film senaryosu yazmak, çekmek, sinema repliklerinde bilinç altına çalışmak..

Bir cuma namazı sonrası girişmiş oldukları kurban etini parçalama faaliyeti onca kalabalığa rağmen bu muhabbet vesilesiyle ikindi vaktinde bitebildi. Kurbanın Allah'a yakınlaşmak olduğunu ve akraba kelimesi ile aynı kökten türediği bilinirken çocukları ailelerine yabancılaştıran cep telefonu projesinin karşısında böyle bir anti proje muhabbeti celbetmişti zihinleri.

Bir taraftan eller çalışıyor diğer taraftan diller bülbül gibi şakıyordu. Tam bir bayram havasıyla etler kemiklerden ayrıldı, hisseler bölüştürdü, etraf temizlendi ve helallik alındı ve aynı ortak kadro ile seneye tekrar buluşmak vadi ile evlere dönüldü.

Şimdi herkesin zihninde Anti Proje: Şifrem Aile-m konusu tartışılmaktaydı. Kimisi çok güzel bir proje ama uygulanmaz, kimisi de zaten biz uyguluyoruz, diyordu.