Belli bir amaca ulaşmak için,devlet mekanizmasını çalışmaz hale getirecek şekilde kargaşa çıkarmayı ifade eden bir kavramdır anarşizm. Eğer kargaşanın yanına silah da eklenirse o zaman ortaya çıkan şey terörizm olur. Anarşiyi bir yöntem olarak benimseyenlere ise anarşist denir. Anarşistler sadece kendi amaçlarına ulaşmayı düşünürler; devlet, kanun, nizam,hak,cumhuriyet,vatan gibi kavramlar onlar nezdinde bir anlam ifade etmez.Bu nedenlede her çeşit yönlendirmeye açıktırlar.Bunu bilen özellikle batılı istihbarat servisleri,bu tip yapıların içine sızarak(angaje olarak)bu yapıları tepe tepe kullanırlar. Bu tipler, ezberledikleri üç beş sloganı fikir zannederek,terör örgütlerinin,sivil toplum örgütü görünümündeki bazı dış güdümlü yapıların peşine takılıp giderler.

Günümüzde bu tip yapıları yönlendirmek daha kolaydır,zira iletişim imkanları,helede (a)sosyal medya tam bir algı operasyonu(Psikolojik Harp) aracı durumundadır. Dünyanın pek çok ülkesinde,ülke yönetimlerini değiştirmek için anarşist yapılar sokağa dökülüyor.Sayıca az olan bu yapılar,batı medyasının ve (a)sosyal medyanın desteğiyle,sanki halkın çoğunluğuymuşlar gibi yansıtılıyorlar. 2013 Mısır darbesinde de yöntem buydu,Ukrayna'daki 'turuncu'devrimde de,Brezilya'daki yönetim değişikliğinde de durum buydu.Yani taktik hep aynı:60, 70 Milyonluk ülkelerde,üç beş bin teröristi,anarşisti,veya işbirlikçiyi sokağa dök, herşey onların dediği gibi olsun.

Son haftalarda Rusya'da yaşananlara bakıyoruz,'binlerce' diye ifade edilen muhalifler sokaklarda eylem yapıyor.İyide Rusya'nın nüfusu 150 milyon.Sokağa dökülenler bir ülkeyi yöneteceklerse nerde kaldı demokrasi,nerde kaldı CUMHURİYET? Boğaziçi üniversitesi olayları da aynı tip olaylardır.15 seçim kazanan,halkın doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanı,kanunun kendisine verdiği yetkiyle bir rektör atamış.Bir avuç öğrenci ve öğrenci bile olmayan kişiler,rektör burda görev yapamaz diye eylem yapıyor,rektörlüğü işgal etmeye kalkıyor.Ülkeyi sizmi yöneteceksiniz,yoksa halkın seçtikleri mi?Siz yetkiyi kimden aldınız?

Yarın sizin istediğiniz biri rektör olsa,başka bir kısım insanlarda onu istemeyip anarşi çıkarsa ne olur bu işin sonu? Her kurumun önüne toplanan kalabalıklar,'bu kurumun başındakileri istemiyoruz'derlerse ne olacak,sokağa çıkanın mı dediği olacak?İşte anarşi denen şey tam olarak budur.

Boğaziçi'ndeki meselenin rektör olamdığını bal gibi biliyor herkes.Aksi taktirde 'KATİL POLİS'sloganı atılmazdı,PKK marşıyla halay çekilmezdi.Göz altına alınanların yarısı o üniversitenin öğrencisi bile değil,ve yarıya yakını terör örgütleriyle bağlantılı. Bir sokak anarşisi oluşturmak için,rektör bahane ediliyor. Amaç iç kargaşa çıkarnak yani amaç anarşistlik.Kabe'nin etrafına Lgbt'nin yani ibneliğin sembolünü çizip milleti tahrik etmeye çalışıyorlar.Millet bu oyuna gelmez.

Gezi İsyanı'nda bahane 'ağaç'idi,şimdi bahane rektör ataması. Bu tip eylemlerin ülkeye bir faydası yoktur,ülkeyi tökezletmek için pusuda bekleyen terör örgütlerine ve batılı devletlere faydası vardır sadece.Bu nedenle herkes;bireyler,siyasi partilerimiz,öğrencilerimiz,ülkesinden yana olan sivil toplum örgütlerimiz sorumlu davranmalıdır.Özellikle muhalefet partilerimiz,sırf hükümete muhalefet edeceğim diye yangına körükle gitmemelidir.Ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti'dir.Cumhuriyet rejiminde ise yönetimi seçimlerde halk değiştirir.

Her sokağa çıkanın dediği yapılacaksa bunun adı demokrasi değil SOKAKrasi olur. Herkes sorumluğunu ve haddini bilmeli, milletin tercihlerine ve kanunlara uymalı. Devlet nizamını, milletin huzurunu bozmaya çalışıp özgürlük kavramının arkasına saklanmasın kimse.

Milletin seçtiklerine saygısı olmayanların, demokrasi kavramının arkasına saklanmaları da olsa olsa ikiyüzlülüktür. Ayrıca, nasılki liseler öğrencilerin değilse, üniversiteler de öğrencilerin değildir.Siz orda eğitim almak için bulunuyorsunuz,gaza gelmeyin.

Son bir not:1970'lere kadar Boğaziçi Üniversitesini ABD'li rektör yönetti ve istediği gibi kadro oluşturdu diye bu üniversite onlara ait demek değildir.Ordaki hocalar,devlet nedir,hukuk nedir bilmiyorlarsa ve bu anarşist hareketi destekliyorsa,boşuna okumuşlar demektir.Rektörü istemiyorlarsa istifa etsinler,bu kadar basit.Burası muz cumhuriyeti değil Türkiye Cumhuriyeti...