Anadolu!Asırlardan beri adına türküler yakılan kadim coğrafya. Şiirlerde kafiye, şarkılarda nakarat, ağıtlarda feryat, hıçkırık.

Ah Anadolu!Alparslan'dan bu yana Türk yurdu. Aşık Yunus'un ilahilerinde Türkçenin "süt dişi", Mevlana'nın Mesnevi'sinde ney sesiyle sırlanmış firak. Bir adı aşk, bir adı çile, hasret, umut... Hasılı "gönül dağı" hasılı yürekten bir devlet, asırlık saadet.

Bir çocuk gülüşü Anadolu. Annelerin bakışlarında şefkat. Erini bekleyen, evladının yolunu gözleyen kadınların yüreğinde gurbet öyküsü Anadolu. Bıyığı yeni terlemiş gürbüz delikanlıların köy odalarında dedelerinden dinledikleri cenk şarkısı, asker duası Anadolu!

Kim bilir kaç kişiye mesut zamanları yaşattı, ahşap evlerin cumbalarında rengarenk açmış menekşelerin süslediği sokaklar, avlusu geniş konaklar. Uçsuz bucaksız bozkırlarda, yelelerini rüzgara bırakan yağız atların kişneme sesiyle kim bilir kaç kahramanlık hikayeleri yazıldı.

Türklükle Müslümanlığı bir teknede yoğuran aziz milletimizin destansı öyküsü.Her bir karışı şehit kanlarıyla sulanarak edinilmiş yurt. Kardeşçe yaşamasını bilene kucağını açan, kalleşe heybetli duruşuyla meydan okuyan ecdadın yadigarı Anadolu!

Fetih sureleriyle, salalarla, cenk marşlarıyla, beli bükülmüş ihtiyarların dualarıyla kınalı kuzularını huduttan hududa koşturarak İslam'a sancaktar olmuş milletin diyarı Anadolu!

Bu topraklar 1071'den beri bize vatan.Minarelerden yükselen "Allahuekber" nidalarıyla vatan.Dağlarıyla, ırmaklarıyla, köyleriyle, şehirleriyle vatan. Nemli gözlerle uğurladığımız Mehmetçiğin namlusuyla vatan. Yüzyıllardan beri dalgalanan al bayrağımızla vatan.

Ya Rabbi, bu güzel vatanımıza göz dikenlere fırsat verme! Birliğimizi muhafaza eyle! Devletimizi payidar eyle! Milletimizi her daim bahtiyar eyle! Çıktığı bu kutlu seferde kahraman askerimizi muzaffer eyle!

"Amin desin hep birden yiğitler

Allahuekber gökten şehitler

Amin! Amin! Allahuekber"