Arabesk müziğin hızlı olduğu yıllarda, Kamuran Akkor'un yorumuyla meşhur olmuş bir şarkı vardı: Üzülmedim ki... Vali Münir Karaloğlu'nun Bursa'dan ayrılmasını ilk duyduğumda aklıma bu şarkı geldi.

Gerçekten Karaloğlu'nun gitmesine zerre üzülmedim. Bilakis Bursa'dan ayrılışından memnuniyet duyduğumu da ifade etmek istiyorum. Antalya'da kendisine başarılar diliyorum.

Karaloğlu, İnegöl'e hemen hemen her gelişi olay olmuş bir isimdi. İlk gelişinden başlayarak o anları sizlere hatırlatayım.

2013 yılının Eylül ayıydı. İnegöl'de olağanüstü bir gün. Telefonlarımız kilitleniyor. Hayrolsun İnegöl'e ABD Başkanı mı geldi de haberimiz yok.

Geçtik ABD Başkanını, Türkiye Cumhurbaşkanını bir bakan mı geldi, ne bu her köşede bir polis aracı.

Hiç biri değil. Yeni Bursa Valisi Münir Karaloğlu geliyormuş. Ben o gün "Urfa'ya paşa, İnegöl'e vali geldi" başlığıyla bu gereksiz güvenlik telaşesini eleştirmiştim.

Yüzlerce polisi kiminin tatil gününde yataklarından kaldırıp dikmekten mutlu olan bir valiydi artık o benim gözümde.

Aynı gün bir de dönemin Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk'e sarmıştı sayın Valimiz.

Devlet her okula kadrolu öğretmen veriyor da Baştürk engelliyor ya, basmış fırçayı yeni okulda neden kadrolu öğretmen yokmuş. Basının önünde şov.

Hastane açılışı öncesi de geldi Karaloğlu. Basının önünde bu kez hastane yöneticilerine tutundu. Eski hastaneden malzeme gelmesin diyerek. Birkaç kez kullanılmış malzemeleri dahi istemedi.

Allah'tan konu Sağlık Bakanı'na soruldu da; 'Herkes işine baksın' denilerek konu kapatıldı. Karaloğlu'na en güzel cevabı Müezzinoğlu vermiş oldu.

Karaloğlu'nun sinir katsayılarımızı zirveye taşıdığı olay ise fuar merkezinin Bursa'ya yapılıp; 'MODEF siz de geliverin' diyerek tepemizi attırdığı konuşmaydı.

Bursa'da fuar işini becerememiş ikili Karaloğlu ve Altepe, hiç sıkılmadan, yüzleri dahi kızarmadan 'İnegöl'ü az sömürdük. Şu fuarınızı da bir halledelim' tarzında yaptıkları konuşmayı sanırım hiçbir mobilyacı da unutmayacaktır.

Velhasıl Bursa'da ne yaptığı yada yapmadığı ile çok ilgilenmesem de Altepe'yle birlikte İnegöl'e gelmemeleri için dua ettiğimiz Karaloğlu, Antalya'ya doğru yola çıktı.

Büyükşehir Belediye Başkanı'nı da alıp gideydi olmaz mıydı?