Uzun bir bekleyişin ardından nihayet İnegöl'ümüzün iktidar partisi adayı da belli oldu.

Birçok kişinin merakla beklemesine rağmen bende pek de heyecan uyandırmadı açıkçası.

Sebebine gelecek olursa İstanbul fuarı öncesi özellikle küçük sanayi sitesi civarlarında çok fazla arabayla dolaşmış olmamdır. Arabayla dedim özellikle zira çamur deryasından dolayı pek de yayan gezmek mümkün görünmüyor.

Yollar o kadar çamur ki yaya gezmek pek de mümkün görünmüyor.Aynı şekilde OSB 1. Cadde de yağış olduğu yol kenarlarında biriken sular kaldırımda yürümeyi pek de mümkün kılmıyor.Sadece eleştirmiş olmak için eleştirmiyorum.Doğma büyüme İnegöl'lü olarak bu tip basit manzaraları içime sindiremiyorum.Kentimizi yönetenler bu caddeleri sokakları bilmez mi? Hiç mi merak edipte oralara gitmezler mi?

Evim bankalar caddesinde.Yatay park sistemine geçmeden evveli 2 tur atıp park yeri bulabiliyordum. Şimdi ise mevcut uygulamadan sonra yarı yarıya düşen park yerleri nedeniyle en az 4 5 tur atıp park yeri bulmak durumunda kalıyorum.

Ha bak bir de kaldırıma park etmek hala "ÜCRETLİ"

Pekü; Bu basit gibi görünen şeyleri neden mi yazıyorum.Çünkü beklentimiz büyük.Çünkü İnegöl mevcut iktidar partisine hatırı sayılır oy veriyor.Karşılığını bekliyor.Ama asla alamıyor.

Büyükşehir belediyesine bağladığımızdan beri doğru dürüst hiçbir hizmet almadığımız gibi sorunlar karşısında üretilen çözümler hep pansuman çözümler oldu.

Bizlere pansuman çözümlerden ziyade ilerisini görebilecek liderler gerek.Misal BBB bir açıklamasında "İnegöl'ün alt yapı çalışmasına ihtiyacı var" dedi.

Ben şok oldum.Zaten kaç dönemdir bu kenti zaten sen yönetmiyor muydun?"Seçim dönemi mi? Bu soruyu sormak aklına geldi" diye sormazlar mı adama...

Hoş sorsalar da pek bir şey değişmez.İnegöl yetim.İnegöl öksüz.İnegöl sahipsiz.İnegöl 16 çocuklu ailenin sevimsiz üvey evladı...

Pekü; İnegöl'ü geçtim; Bursa'da durum nedir diye sordum kulislerde.Aldığım yanıt ise vahimdi.

"Abi Bursa'nın çok borcu var. O yüzden borç bitene dek yatırım yapılmıyor pek." Tuhaf cümlesi ile karşılaştım.Bunu diyen kişilerin birçoğu da yıllarca mevcut partiye gönül vermiş, canını dişine takıp parti için çalışmış insanlar.

Pekü, o borcu kim yapmış?Nasıl yapmış?Diye sorduğumda yanıt alamadım.Huyumdur; Yanıtı bilmediğim soruyu sormam karşımdakine.En basit yanıtı ben vereyim.Pek tebükü bir önceki başkan döneminde, yani yine mevcut partinin yönetiminde yapılmış bu borç.

Nerelere gitmiş paralar?Mercedes'lere gitmiş, 7 Milyon da kıytırık BBB web sitesi için gitmiş.Bunlar kamuoyuna yansıyan harcamalardan sadece birkaç bariz örnek.

Pekü yansımayanlar?Onları Allah bilir. Benim bildiğim bir şey daha varsa da bu şaibeli olaylardan dolayı hiç kimsenin soruşturma geçirmediği, yargılanmadığı. Haaa, sahi siz hiç soruşturma geçiren bir Ak Parti'li belediye görebildiniz mi? Ben hiç görmedim.