15 Temmuz gecesi Rabbim bizleri ve ülkemizi halkımızın üstün fedakarlığıyla muhafaza etmişti.Bu vesileyle bu uğurda şehid olan bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralı gazilerimize de Rabbimden acil şifalar diliyoruz.Onlara ne kadar teşekkür etsek Rabbimize de ne kadar şükretsek azdır.

Bir atasözümüz vardır."Bir musibet bin nasihattan evladır".Yani bazen bir olayın bizlere öğrettiğini bin nasihat o kadar öğretemeyebilir.

Bu olaylar bizlere şunları öğretti:

1-Birbirimizi çok sevdiğimizin farkına vardık.Gerçekten ne kadar da birbirimizi seviyormuşuz ,bunun farkına vardık.Aramızda varmış gibi görünen ufak tefek sorunların aslında ne kadar da önemsiz olduğunu gördük.Artık insanımız bu ufak tefek sorunların aslında bir incir çekirdeğini doldurmadığının farkına vardı."Söz konusu vatan olduğunda gerisinin teferruat" olduğunu hep birlikte gördük.

2-Allah'ın bizleri ne kadar sevdiğini ve bizlere ne kadar yardım ettiğinin canlı şahidi olduk.Çünkü bu millet bin yıldan beridir bu Din-i Mübinin (İslamın) hizmetkarlığını yapıyor.Geçmişte Haçlı seferlerine karşı göğsünü siper eden bu necip millet bugün de aynı şekilde Haçlı zihniyetine/saldırılarına karşı göğsünü siper ediyor.

Yüce Rabbimiz Ayet-i Kerimelerinde şöyle buyuruyor:

-"..., Allah onları sever, onlar da Allah'ı severler..."(Maide,54).

-"... Allah, onlardan razı olmuş, onlar da Allah'tan razı olmuşlardır. İşte bu büyük başarıdır."(Maide,119),

-"Allah size yardım ederse, sizi yenecek yoktur..."(Ali İmran,160),

-"Allah, sizin düşmanlarınızı çok daha iyi bilir. Allah, dost olarak yeter. Allah, yardımcı olarak da yeter"(Nisa,45).

3-Allah bizlere dostumuzu düşmanımızı tanıma fırsatını verdi. Bu ülkeyi bölmek,parçalamak isteyen hainlerin gerçek yüzünü bizlere gösteren Rabbimize binlerce hamd-u senalar olsun.Zaten Yüce kitabımız bizlere dostlarımızı seçerken dikkat etmemiz gerektiğini kimlerin dost ve kimlerin de dost kılığında düşman olduğunu öğretiyor. Yanlış dost edinenlerin ahirette çok pişman olacaklarını bizlere şu ayetlerle bildiriyor:

"Yazıklar olsun bana, keşke falanı dost edinmeseydim!"(Furkan,28).

"O gün Allah'a karşı gelmekten sakınanlar dışında, dostlar birbirine düşman olurlar"(Zuhruf,67).

4-Yüce Allah bizlere Ulu'l Emre (Devlet büyüklerimize) itaat etmemizi emrediyor." Ey iman edenler! Allah'a itaat edin. Peygamber'e itaat edin ve sizden olan ulu'l-emre (idarecilere) de itaat edin".(Nisa,59).

Bu konuda Resulullah 'da (sav) şöyle buyuruyor:"Bir kimse cehennemden kurtulup cennete girmeyi istiyorsa, Allah'a ve ahiret gününe iman etmiş olarak ölmelidir. Kendine yapılmasını istediği iyi şeyleri o da başkalarına yapmalıdır. Bir kimse devlet başkanına biat eder, elini tutup ona samimiyetle bağlanırsa, elinden geldiği kadar ona itaat etmelidir. Bu arada bir başkası ortaya çıkarak yönetimi ele geçirmeye çalışırsa, derhal onun boynunu vurunuz." (Müslim, İmare 46. Ayrıca bk. Nesai, Bey'at 25; İbni Mace, Fiten 9)

Ayet-i Kerimeden ve Hadislerden şunları öğreniyoruz:

- İnsan farklı zamanlarda değişik hislere kapılarak devlet başkanına karşı tutumunu değiştirmeyecektir.

- Her ne olursa olsun bir kimse kişisel menfaatlerini devletin menfaatinin üstünde tutmayacak,devleti ve milleti zora sokacak,tehlikeye atacak hiç bir hareket içerisine girmeyecektir.

UNUTMAYINIZ:Rabbimiz, darbe gecesinde ülkemizi ve milletimizi verdiği doğru kararlarla darbeden kurtaran Cumhurbaşkanımızı 15 dakika farkla kurtardı.

Ey Rabbimiz!Sana sonsuz şükürler olsun ki sen 15 dakika gibi kısa bir süreyle bu ülkemizi büyük bir felaketten kurtardın.

Ey Cumhurbaşkanımız!O zor ve çetin darbe gecesinde milletimize verdiğin isabetli ve doğru kararlarından dolayı sana minnettarız ve Rabbim seni başımızdan eksik etmesin.

Dünyada eşi ve benzeri bulunmayan ey fedakar ve samimi halkımız!Allah sizlerden binlerce kez razı olsun.Bizler ,çocuklarımız ve gelecek olan torunlarımızla size minnettarız ve minnettar olmaya devam edeceğiz.

Ve ülkemizin kurtuluşuna vesile olduğun için senin de alnından öpüyorum Ey on beş dakika!