Gazetemizde; her gün yayınlanan "Vefat ve Başsağlığı" sayfası var. Her gün İnegöl'de vefat edenleri yayınlıyoruz bu sayfada. Gazetede bu görev benim. Her gün öğleden sonra; İnegöl Belediyesi Cenaze Hizmetleri telefonunu çeviririm. 188 veya 7159412'den ulaşırım görevlilere. O gün vefat edenlerin bilgilerini alırım. Bu vesile ile başta yakınlarım olmak üzere, vefat edenler için Fatiha okurum. Allah rahmet eylesin derim...Sonra gazete için kayda geçerim İnegöl'de son nefesini verenleri... Yakın zamana kadar, İmam Hatip Lisesi'nden sınıf arkadaşım Enver Dede bakardı telefonlarıma. Dede'nin kuruluşundan bu yana çok hizmeti oldu, çok dua aldı bu birimde. Şimdi Belediye'nin başka biriminde hizmet ediyor. Artık telefonlarıma daha çok değerli dostum Sedat Şentürk bakıyor. Yakınlarımın cenazelerinden, özellikle de rahmetli annemin cenazesinden de şahidim bu müdürlüğün ve personelinin güzel hizmetlerine...Her birine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

EN ÇOK DUA ALAN HİZMET

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş 3 dönemdir İnegöl'ü yönetiyor. Artık Başkan Aktaş'ın son dönemi... Şüphesiz Başkan Aktaş, yaptıkları ile İnegöl yerel yönetimler tarihine geçecek. Ancak bana göre en çok, görevinin ilk yıllarında yaptığı mezarlık düzenlemeleri ve sonrasında da Cenaze Hizmetleri ile dua aldı ve almaya devam edecektir. İnsanın cenazesi acısının ve telaşesinin olduğu hassas bir günde, tüm işlerinin Belediye tarafından ücretsiz görülüyor olması, gerçekten çok büyük bir hizmet. Bunu yaşayan biliyor... Başkan Aktaş'ın verdiği bilgilere göre; "2016 yılı içerisinde Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde 846 erkek ve 731 kadın, toplamda 1577 gasil ve kefenleme işlemi yapılmış." Ayrıca aynı yıl içerisinde İlçemiz genelinde vefat eden 1018 kişinin yakınlarına, Belediye Başkanı adına taziye ziyareti gerçekleştirilmiş. Her gün ortalama 3 kişi, yılda 1000 kişi eksiliyor İnegöl'de aramızdan. Kayıtlara bakıyorum; kiminin doğumu Bosna, kiminin Acara... Kiminin Kırcaali, kiminin Ahıska...Kiminin Posof, kiminin Şavşat... Kiminin İspir, kiminin Alaca.Hülasa Balkanlar'dan Kafkaslar'a ve Anadolu'nun her yerinden gelip İnegöl'de ömrünü tamamlayan insanımız var.

ÖLÜM LİSTESİNE BİZ DE YAZILACAĞIZ

Vefat edenlerin isimlerini her yazışımda şunu düşünürüm: "Bu listeye bir gün benim ismim de yazılacak." Bunda şüphe yok. Her nefis ölümü tadacak. Hepimizin ismi yazılacak bu listeye. Hatta bazen düşünüyorum ki; "Kendi ismimi yazayım, İnegöl'de dün ölenlerin listesine. Yaşarken görmüş olayım kendi ölüm ilanımı. İbret alayım. "Ölmeden önce ölünüz" misali. Sonra yanlış bilginin okuyucu üzerinde yol açacağı tesiri dikkate alarak diyorum ki; "ibret alacağım diye, yalan olmaz." Vaz geçiyorum bu düşüncemden... Bu listeye rahmetli annemin ismi başta olmak üzere çok tanıdığın yazıldığına şahitlik ettim. Bizim ismimiz ne zaman yazılacak, Allah bilir. Velhasıl ölümden başkası yalan.

ÖLÜM EN BÜYÜK NASİHAT

Çok kişiye ölümden bahsettim. Vaazını verdim. Biliyorum çok eksik anlattım. Çünkü yaşamadığım bir şeyi anlatıyorum. Bu yüzden tesiri olmuyor anlattıklarımın. Çünkü henüz ölmedim.Ölümü nasihat olan kullardan oluruz inşallah. Öğrencilerime, cenaze namazı kılmayı da öğrettim yıllardır. Ancak ilk defa annemin cenazesinde, cenaze namazı kıldırmak nasip olmuştu. Biliyorum, cenazesini kıldırdığım için çok mutlu olmuştur annem. " Bir anne babanın geride bırakacağı en kıymetli miras; hayırlı evlattır" buyuruyor Efendimiz. Güzel ahlaktan daha değerli bir miras yok gerçekte evlat için. Bana sorsanız, hayırlı bir evlat olma konusunda eksiklerim çok. İnşallah, tevbe eder, Salih ameller işleriz de, anne babalarımızın geride bıraktıkları hayırlı eserler oluruz.

ALLAH HEPİMİZE RAHMET ETSİN!