Hangi meslek daha değerlidir? Diye sorulsa şüphesiz ki meşru ve helal dairesinde olduğu sürece hepsi de değerlidir diye cevap verilir. Her mesleğin insan hayatındaki önemi ayrı ayrıdır.Tıpkı insanın organları gibi.Biri önemli diğeri önemsizdir diyebilirmiyiz?

Kişisel görüş olarak bana sorulsa ben öğretmenlik mesleğini tercih ederim.Hanı derler ya "dünyaya yeniden gelsen ne olmak istersin?"Ben hiç tereddüt etmeden öğretmen olmak isterim diye cevap veririm.

İnegöl İmam Hatip Lisesinde ilk göreve başladığımda Ali Nur AKTAŞ başkanımız ve Adem DEMİREL ilçe başkanımız son sınıfta öğrencilerimdi. Bursa İl Başkanımız Ayhan SALMAN Bey' de İmam Hatipte Lise 2.sınıfından son sınıfa kadar benim öğrencimdi. Kent Başkanımız Haydar CERRAH Bey ,Doktor Faruk ÖNDAĞ Beyde aynı sınıftaydılar.Çok güzel öğrencilerdi.O sınıfın büyük bölümü şu anda Siyasette ,Ticarette ve Sivil Toplum Kuruluşlarında önemli yerler de görev yapıyorlar.

Ali Nur Beyin Bursa Büyükşehir Başkanlığı, Ayhan Beyin İl Başkanı olması,Adem Beyin İlçe Başkanı olmaları İnegöl'ümüz için olduğu kadar benim içinde ayrıca bir iftihar kaynağıdır.Her namazda başta Büyük İmam Hatipli Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün İmam Hatipli kardeşlerimize ve öğrencilerime dua ediyorum.Allah onları muhafaza etsin ve bu kutlu yürüyüşte onların yardımcısı olsun.

İmam Hatipliler bu ülkenin yüz akıdırlar.Gerçek bir İmam Hatipli bu ülkeye zarar vermemiştir ve vermez de.Gerçek bir İmam Hatipli her zaman canla başla bu güzel ülkemiz için çalışmıştır ve çalışacaktır.

28 Şubat dönemi dediğimiz o yüz karası dönem İmam Hatiplere büyük darbeler vurdu.O tarihte İmam Hatipler yüzde seksen civarında öğrenci kaybetti.İnegöl İmam Hatip Lisemiz 1400 den 300'lere kadar düştü.Allah'a şükürler olsun ki son yıllarda İmam Hatipler tekrar dolmaya başladı.Ancak içi dolan İmam Hatiplerin içinin içini de doldurmak gerekir.Yani şuurlu İmam Hatipliler yetiştirmek hepimizin boynunun borcudur.

Yarınların Tayyip Erdoğan'larını,Ali Nur Aktaş'larını,Ayhan Salman'larını,Adem Demirel'lerini yetiştirmek zorundayız.Aksi takdirde bu değerli insanların yerini kim dolduracak?

Herkes elini değil sırtını taşın altına koymak zorundadır.Bu hizmette kime bir görev düşüyorsa ve yapmıyorsa emin olunuz ki büyük bir vebal altın girecektir.Eliyle gücü yetenler maddi imkanlarıyla,diliyle gücü yetenler ilmiyle ve bilgisiyle, bunların hiçbirine gücü yetmeyenler de kalbiyle ve duasıyla destek vermek zorundadır.

Günümüzün gençliğinin hali ortada.Bunları kendine dert etmeyip zevk-u sefasına dalanlar Allah katında sorumlu olacaklardır.Onun için dava adamı olan kardeşlerimiz bu okullarımıza sahip çıkmalı maddi manevi alanda yardımcı olmaları gerekir.Çocuklarımızı da İmam Hatiplere göndererek insan kalitesini de yükseltmeye yardımcı olmalıyız.

İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisemiz ile İnegöl halkımız arasında sürekli karşılıklı güzel iletişim olmuştur.Halkımız bu okullara yardım etmiş İmam Hatip Lisemiz de değerli mezunlarıyla halkımıza hizmetlerde bulunmuş ve bulunmaktadır.Halkımız ekonomik sıkıntının en zor olduğu dönemlerde bile bu yardımlarını esirgememiştir.Çünkü halkımız şu ayeti kerimeyi çok iyi bilmektedir" Onlar ki bollukta da ve darlıkta da Allah yolunda harcarlar, öfkelerini yenerler ve insanları affederler. Allah iyilik edenleri sever. ?Al-i İmran,134?.

İnegöl'ümüzün her kademesinde hamd olsun İmam Hatipliler vardır.Siyasette,Diyanette, Ticarette, Sivil Toplum Kuruluşlarının başında, Basında,Eğitimde,Sağlık alanında ve bir çok yerde değerli İmam Hatiplilerimiz canla başla hizmet vermektedirler.

Hep kullandığımız bir söz vardır."Senin de çorba da tuzun olsun".Ama artık bu söz yeterli değildir.

Diyoruz ki İmam Hatipli yetiştirmek için "Seninde tuz da çorban olsun".Çünkü görevimiz ağır ve kutsaldır.

Abdulvasih DURAN