Gazete sahibi, 1933 İnegöl doğumludur. 1950 yılında İnegöl'ün ilk matbaacılarından Yavuz Gürgöze'nin yanında matbaacılığı öğrendi. 1954'te Şirin İnegöl Gazetesi'ni çıkardılar. 1958 yılında Yıldız Matbaasını kurdu. Devraldığı Şirin İnegöl Gazetesini İnegöl'ün Sesi adıyla yayınlamaya başladı. 1960 yılından itibaren de gazetenin adını Bizim İnegöl olarak değiştirdi. Gazeteyi önce haftalık 1980 yılından sonra da günlük olarak çıkardı. TRT'nin, Tercüman Gazetesinin ve çeşitli Bursa gazetelerinin İnegöl Temsilciliğini yaptı. Mudanya'da Mudanya'nın Sesi, İznik'te İznik'in Sesi gazetelerini yayınladı. 1975'te çok ortaklı olarak kurulan Doğru Hakimiyet'in ortakları arasında yer aldı. Zamanla ortakların ayrılması nedeni ile 1981'e değin Kemal Terzioğlu ile birlikte gazetenin sahipliğini ve müessese müdürlüğünü yürüttü. Meslekte hizmet süresini doldurup emekliye ayrıldı. Sürekli Basın Kartı sahibidir. 23 Mayıs 2014 tarihinde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Vakfı tarafından Meslekte 50. Yılı Onur Ödülü ile ödüllendirildi. 15 yıla yakın sporcu olarak formasını giydiği İnegöl Yıldızspor takımının kurucu yönetim kurulu üyesidir. Başkanlık da yapmıştır. İnegöl Eski Eserleri Koruma Derneği, Kemalpaşa Mahallesi Kız Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği gibi derneklerde görev alarak gazetecilik dışında da sosyal hayatta yer almaya çabaladı. Kaynakça:bültenler.ankara.edu.tr/dergiler/45/10237sayi1023.pdf, bgc.org.tr/ansiklopedi/ cinkaratas-ali-dursun.html, K.Dursun Anılarla İnegöl s.17, Foto İnegöl Nostalji Albümü

MEMDUH CUMHUR

Şair, ses sanatçısı, eczacı, 25 Ocak 1947 tarihi İnegöl doğumludur. Bosna-Hersek göçmeni bir aileden geliyor. 1957-58 İnegöl Dündar İlkokulu, 1960-61 İnegöl Ortaokulu mezunudur. Lise öğrenimini İstanbul Haydarpaşa Lisesi ve Bursa Erkek Lisesinde yaptı. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde okurken 1966 yılından itibaren de TRT İstanbul Radyosunda ses sanatçısı olarak da çalıştı. TRT den istifa ettiği 1976 yılının sonrasında serbest eczacı olarak hayatını sürdürdü. Araştırma yazıları Hareket İle Musiki ve Nota dergilerinde şiirleri ise Kubbealtı Akademi, Türk Edebiyatı ve Yüzakı dergilerinde yayımlandı. Şiir ve müzik temalı programlarda ulusal televizyon kanallarında birikimini sunmaya devam etmektedir. İstanbul Üsküdar'da yaşayan Cumhur , Üsküdar'ın dünü, bugünü ve yarını hakkında da görüşleri önemsenen bir Üsküdar'lıdır. Kitap : Tuna'yla Hasbıhal (2012-Şiir) Kaynakça : www.aksiyon.com.tr/kultur-sanat/memduhcumhur, Bizimsemaver.com/memduhcumhur.

RUHİ CİLAM

İnegölspor Kulüp Başkanı, kuyumcu ustası, cemiyet adamı. 27.03.1950 Bursa doğumludur. Aslen Dağıstan göçmeni olan aile 1951 yılında İnegöl'e yerleşmiştir. Dördüncü sınıfa kadar Gazipaşa İlkokulu, beşinci sınıfta ise Sinanbey İlkokulunda okumuştur. Dede Mehmet Cilam ve baba Halil İbrahim Cilam'ın da sürdürdüğü kuyumculuk mesleğine yönelmiştir. Üç yıl İnegöl üç yıl da Bursa'da amca Hilmi Cilam'ın yanında geçen öğrenme süreci sonrasında kendi işini kurmuş ve uzun yıllar sürdürmüştür. Usta olarak bu meslekte birçok kişinin de yetişmesine katkı sağlamıştır. 1970 yılında İnegöl Doğanspor'da amatör futbol oynadı. 1981 yılı sonrasında mahalle takımı Çimensporda top koşturdu. Aynı takımda dört yıl yöneticilik ve başkanlık görevlerinde bulundu. 20 Haziran 1994 tarihli kongrede İnegölspor Yönetim Kurulu üyesi, 11 Mayıs 1998 tarihli kongrede de İnegölspor Kulüp Başkanı olmuştur. Cemiyet hayatı içinde yer almaya özen gösteren Cilam bunların dışında 1993 yılından itibaren İnegöl Milli Eğitim Koruma Derneği Yöneticiliği, 25 Şubat 1998 tarihli Kongre İnegöl Kapalı Spor salonu Koruma Derneği Başkanlığı, 27 Ağustos 1998 İnegöl Kaymakamlığı Kamu Hizmetlerine Yardım Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, Nisan 2005 İnegöl Öğretim Hizmetlerini Destekleme ve Geliştirme Derneği yöneticiliği görevlerinde bulunmuştur. Kaynakça : 16.09.2016 tarihinde kendisi ile görüşüldü.