10 yıl önce İnegöl gündemi

Tarih: 23 Aralık 2003

O tarihte henüz Alanyurt İnegöl'e bağlanmamıştır. Alanyurt mahalle değil beldedir. Kendi belediyesi vardır.

2004 yılında yapılan Belediye seçimlerinde Alanyurt Belediye başkanlığı için de sandıklar kurulacaktır.

O tarihte Zeki Anıl Gülşen'i İnegöl adayı olarak açıklayan Saadet Partisi, Alanyurt Beldesine de partinin Başkan Yardımcılığını yapan Avukat Salih Berber'i aday gösterir.

Büyük bir çalışma içerisine giren Saadet Partisi Mart 2004'te yapılan yerel seçimlerde İnegöl'de 2. Parti, Alanyurt'ta ise 3. Parti olur. Oy oranında büyük artış olsa da ve Türkiye genelinde Saadet Partisi'nin oy ortalamasının çok üzerinde oy alına da, bu sonuçlar İnegöl Saadet Partisi'nin beklediği sonuçlar değildir.

Alanyurt'ta MHP birinci parti olurken, Ak Parti 2. Sırayı alır.

Alanyurt'un son belediye başkanı Habib Özdede olacaktır.

Yıllardır Milli görüşün neferi olan Salih Berber, Alanyurt Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesinden 10 yıl sonra şimdi de İnegöl merkezde aday.

Salih Berber, henüz İnegöl'ün ilan edilen tek Belediye başkan adayı. Seçim çalışmalarına başlayalı haftalar oldu.

Ak Parti'nin karşısında en güçlü aday olarak gözüküyor.

İnegöl kamuoyu Ak Parti başta olmak üzere diğer partilerin de bir an önce adaylarını ilan etmelerini bekliyor.

Çünkü vatandaş, adayları bir an önce siyaset meydanında görmek istiyor artık.

MÜSLÜMANLAR AKILLI OLMALI

İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin (İHMED) periyodik aralıklarla düzenlediği programlar 10 yıl öncesinde de çok ilgi görüyordu.

Derneğin 23 Aralık 2003'teki konuğu Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof.Dr. Süleyman Uludağ'dır.

Uludağ hoca sanki bugünden bahsetmektedir. Amerika ve İsrail gibi emperyalist güçlerin kazandığı karışıklık ve tartışma ortamında kaybeden bellidir: Müslümanlar...

Prof.Dr. Süleyman Uludağ, son zamanlarda dünyanın birçok yerinde ve Türkiye'de meydana gelen karışıklık ve terör eylemlerinin asıl hedefinin İslam olduğunu söyler.

Uludağ, İslam denilince dünyada insanların akıllarına terör ve şiddetten başka bir şey gelmiyor, bunda doğrudan doğruya bizlerin yani müslümanların suçu var" der.

Siyasetçisinden, bürokratına, askerinden sivil halkına, toplumun her ferdinin hatası olduğunu belirten Uludağ, "Dünyaya İslamın barış ve esenlik dini olduğunu anlatamadık. Birbirimize düştük. Birbirimize savaş açtık. Kardeş olduğumuzu unuttuk. Dış güçler de, bugün kendi politikalarını İslam'a karşıt bir tavır içerisinde geliştirip Müslümanları siyaseten kuşatıyorlar. İslam barış, kardeşlik, esenlik dinidir. Bu bilinci önce kendimize kazandırmalıyız" diye konuşur.

Evet, asıl şimdi KARDEŞLİK ZAMANI...

.