Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 12.yılı değerlendirme toplantısını Cuma sabahı Angelakoma Otel'de gerçekleştirdi. İnegöl basınından çok Bursa'nın önde gelen gazete ve televizyonlarından isimlerin katıldığı toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Kahvaltı ile başlayan programda kısa bir sinevizyon gösterisi sonrası Başkan Aktaş söz alarak; 12 yılda yaptıklarını ve kalan 3 yılda yapacaklarını sıraladı.

Bunun yanında Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapımı süren ve yapılması planlanan projeleri de paylaştı.

Sonunda da sorular alındı. Bursa basını özellikle İnegöl'de yapılanlarla ilgili çok fazla bilgi sahibi olmadıkları için soru sorma ihtiyacı hissetti.

Konuya ve yapılanlara daha vakıf olan İnegöl'deki meslektaşlarımdan soru gelmedi.

Programla ilgili değerlendirme yaparsak; bu programın özellikle Bursa basını için özel olarak dizayn edildiğini söyleyebiliriz.

Öyle ki bu tür toplantılara 'geçmişten tecrübeyle' genel anlamda geç kaldığını bildiğimiz Belediye Başkanı Aktaş, herkesten önce oradaydı. Tüm konuklarıyla özel olarak ilgilendi.

Toplantıya sadece gazeteciler değil; Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, AK Parti teşkilatı gençlik ve kadın kolları da dahil olmak üzere katıldı.

Bursa basını için özel bir organizasyon yapıldığı ortada. Başkan Aktaş'ın Bursa'daki Büyükşehir meclis toplantılarının olduğu günlerde Bursa programlarını da yaptığını düşünürsek; Aktaş'ın 2019 seçimlerine şimdiden hazırlık yaptığını söyleyebiliriz.

Bu toplantı o hedef doğrultusunda atılan önemli bir adımdı. Aktaş'ın twitter hesabından da gördüğümüz kısmıyla, cumartesi günü Bursa basını, İnegöl'deki toplantıda özel bir yer ayırdı.

Aktaş'ın 3 dönem kuralı ile birlikte İnegöl Belediye Başkanlığı dönemi sona erecek. 2019, 3 seçimi aynı anda yaşayacağımız bir yıl olacak.

Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığın yanında milletvekilliğini de düşünebilir.

Her ikisi için de hem Bursa hem de Ankara'da çalışma yapılmak zorunda. Ben Başkan Aktaş'ın Bursa için daha istekli olduğunu düşünüyorum.

Doğal olarak Bursa basınında daha fazla yer alan, çalışmaları Bursa'da çok daha fazla ön plana konulan Aktaş, adaylık şansını da kuvvetlendirebilir.

Bursa olmazsa Ankara demesi de olağan Aktaş'ın. Milletvekilliğine de göz kırpabilir. 2019'da 50 yaşına bile ulaşmamış biri için bunları istemek, bu konuda çalışma yapmak da gayet doğal.

2019'a belki çok var ama şimdiden hazırlık yapmakta da fayda var. Bizim diyeceğim ancak 'Hayırlısı olsun' olur.