AKTAŞ'A ARINÇ MORALİ
Yerel seçimlere 6 ay kala muhalefet partilerinde adaylar yavaş yavaş netleşirken; iktidar partisinde de mevcut Belediye Başkanı Alinur Aktaş için verilecek karar bekleniyor.
Aktaş ile yola devam edilmemesi kararını bekleyen birçok isim, aday adaylığı için Genel Merkez, İl ve İlçe Başkanlığında nabız yokluyor.
Daha önce belediye başkanı adaylığı için kararı Bülent Arınç ya da il teşkilatı verirse Alinur Aktaş kesinlikle aday diye yazmıştım. Hatta 'Arınç'ın adayı Aktaş' başlığını kullanmıştım.
Önceki gün Karacabey'de yaşananlar beni haklı çıkardı diyebilirim.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ile birlikte Özer ve Önder Matlı kardeşlerin anneleri Ulviye Matlı adına yaptırdıkları Fen Lisesi açılışına katıldı Karacabey'de.
Açılışı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptı. Arınç, okulu gezerken Alinur Aktaş'la sohbet etti. Buraya kadar her şey normal. Fakat Aktaş'a moral veren asıl hadise başkanın protokolün arkalarında kalmasının ardından yaşanıyor.
Dışarıda sıcağın çarptığı Aktaş, geriden gelirken; Arınç bir an 'Alinur nerede' diye sesleniyor.
Aktaş'ın hızlıca Arınç'ın yanına gitmesinin ardından kendisine karanfil uzatarak: "Bu çiçek sana yakışır" demesi ve kendisine öğrencilerin verdiği çiçeği Başkan Aktaş'a özellikle yanına çağırarak vermesi, orada bulunanlar tarafından 'Adaylığın hayırlı olsun' diyerek değerlendiriliyor.
Olayı, başka kaynaklardan öğrendikten sonra Başkan Alinur Aktaş'a da teyit ettirdim.
Çok mutlu olduğunu, Arınç'ın bu şekilde kendisine gösterdiği yakın ilgi ve alakadan onur duyduğunu belirtti.
Bülent Arınç, 2015 seçimlerinden sonra aktif siyasete veda edecek.
2014 yerel seçimlerinde Bursa'daki adaylar için muhtemelen öncelikli kararı o verecek.
Tekrar ifade edelim; eğer kararı Arınç verirse Aktaş için AK Parti adaylığı hayırlı olsun.
Eğer tersi olursa... İşte o kısmı kimse bilmiyor. Başbakan'dan başka...
.