Elhamdülillahi RabbilAlemin Vessalatü vesselamü ala Resulina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmaiyn.

Yüze vurma meselesiyle ilgili olarak, İbn Teymiyye de bunu zikrediyor. Şöyle diyor:
"Efendimiz (s.a.v) buyurmuştur ki, hizmetçini, kölenizi bir hata işlediğinde cezalandıracaksanız, vuracaksanız yüzüne vurmayın. Veya bir Müslümanla kavga ederken yüze vurmaktan sakının. Veya "kabahallahu vechek = ?? ????? ???? ???? = Allah senin yüzünü çirkinleştirsin" demeyin."

Hani bizde de vardır: Türkçede "suratın dönsün" deriz. Böyle söylemeyin diyor Efendimiz (s.a.v). Neden? Allah (c.c), Hz. Adem (a.s)'ı yaratırken o yüzü beğenmiş, seçmiş ve onun hakkında takdir etmiş, Hz. Adem (a.s)'ı bu yüzün biçiminde yaratmış. Dolayısıyla adama "Allah suratını döndürsün, çirkinleştirsin" derseniz veya oraya vurursanız Allah'ın inayeti rabbaniye ile yarattığı bir yüzü takbih etmiş olursunuz. Hadiste sadece yüz ifade ediliyor, yüze vurmaktan sakının diyor. Burada, yüzü kaldırın bedenini belki başka bir varlığa benzetebilirsiniz ama insana özelliğini veren vücudun en önemli parçası yüzüdür. Yüzünü kaldırın atın ona insan muamelesi yapılmaz, o bir ceset olur. Ama yüz olduğunda bu insan vasfını kazanıyor. Boks ve diğer sporlar burada tehlikeye giriyor. Dolayısıyla yüze vurmaktan ibaret olan bir spor olmaz. Boks sporu yapmak caizdir diye hüküm veren kimse var mı bilmiyorum. Bana sorsanız ben caiz değildir derim.

Bir şeye daha değinelim: İbn Teymiyye, Müşebbihe midir, Ehl-i Sünnet midir? Sırası gelmişken kendi dilinden bir iki nakille daha bu konuyu netleştirelim. Yine Beyanü Telbisi'l-Cehmiyye'nin 6/498. sayfasında İbn Teymiyye aynen şöyle diyor:
"Allah Teala'nın kitabında, Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v)'in sünnetinde, sahabeden, tabiinden ya da tebe-i tabiinin büyüklerinden herhangi birinin sözlerinde ne Müşebbihe ne de Allah Teala'yı mahlukata benzetmek zemmedilmiştir."
Kendi ifadesi bu. Devam ediyor: "Yahut teşbih mezhebini reddeden bir ifade yoktur."
Buna benzer hiçbir ifade yoktur. Nerede yoktur? Kur'an'da, Sünnet'te, sahabede, tabiinde, tebe-i tabiinin büyüklerinde yoktur. Devam ediyor: "Bu teşbih ve Müşebbiheyi kötüleme, bunu söyleme tavrı sadece Cehmiyye'den gelmiştir."
Bunu yapan Cehmiyyedir. Yahu insan Allah'tan korkmaz mı, bizim imamlarımız bu Akaid metinlerinde bize ne anlatıyorlar? Kur'an'da Allah'ın benzeri hiçbir şey yoktur derken ne anlatıyor bize? Bu ayet Allah Teala'yı mahlukata benzetmeyin teşbihe düşmeyin demiyor mu bize? Diyor! Selefimizin Akaid metnini okuyoruz, "Allah'ın benzeri hiçbir şey yoktur" diyorlar. Hiçbir şeyi Allah'a benzetmeyin demek değil midir bu? Ta kendisi! İbn Teymiyye ne diyor? Açık ve net adını koyalım: Kur'an'a da iftira ediyor, Sünnete de, sahabeye de, tabiine de, tebe-i tabiine de iftira ediyor. "Onların hiçbirinin sözünde teşbihi ve Müşebbihe'yi kötüleme yoktur" diyor. Allah'tan kork! Sen Müşebbihe değilsin de nesin peki? Bu ifadeler Müşebbihe'den başka birinin ağzından çıkar mı? Sen Müşebbihe değilsen, teşbihi savunmak sana mı düştü?

Dolayısıyla aklımızı başımıza alalım, ortada Ehl-i Sünnet propagandası altında dünyamıza, akaidimize sokulan bir ifsat var. Bu ifsadın üstüne Ehl-i Sünnet ve'l-Cemaat perdesi örtüyorlar. Benim genç delikanlım İbn Teymiyye'yi sadece tercüme edilmiş kitaplardan tanıdığı için -ki aynı şey Şia için de böyledir- sütten çıkmış ak kaşık gibi bir İbn Teymiyye fotoğrafı çıkıyor karşımıza: bütün günahı Kur'an'a, Sünnet'e, selefe teslim olmak!! Böyle bembeyaz, arı duru bir İbn Teymiyye fotoğrafı var karşımızda. İftira ediyorsam, sözünü çarpıtıyorsam söylediğimin yanlış-yanlı olduğunu düşünen varsa verdiğim cilt/sayfa numaralarına baksın. Bunun böyle olup olmadığını başkalarından da test etsin, meseleyi araştırsın. (1) (Devam Edecek) Fi emanillah.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  1. Ehli Sünnet Akaidi Muhtasar Tahavi Akidesi Şerhi (Ebubekir Sifil)