AK PARTİ'NİN YOL HARİTASI-2

1 sene sonra çok önemli bir seçim sürecine gireceğiz. Bu süreç hem Türkiye için hem de siyasi isimler için tarihi önem taşıyor. Ak Parti yönetiminin tüm siyasi partilerden çok bu süreci önemsediğini ve çalışmalara şimdiden başladığını görüyoruz.

AK Parti yönetimi şimdiden, 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde izlenecek yol haritasına ilişkin toplantı üstüne toplantı yapıyor. AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı, geçtiğimiz hafta "seçim hazırlığı" kampı yaptı.

2019 Mart ayındaki yerel seçimler için, önümüzdeki Temmuz ayından itibaren saha çalışmalarına başlanması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda, önümüzdeki yazdan itibaren il ve ilçelerde, kısaca SKM dediğimiz; Seçim Koordinasyon Merkezleri kurulacak. Buralarda görev alacak teşkilat mensupları eğitimden geçirilecek.

VATANDAŞIN BEKLENTİLERİNİ HANGİ İSİMLER KARŞILIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemlerinde, Ak Parti'nin yol haritasına ilişkin en önemli mesaj şu: Hizmetler, isimler ve projeler, vatandaşın beklentilerini karşılayacak özelliklere sahip olmalı. Bu mesaj açısından Bursa ve İnegöl siyasetini değerlendirelim.

Bursa'nın patronu şu an; Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu gözüküyor. Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte bu üç isim, Ak Parti'yi Bursa'da 2019 seçimlerine taşıyacak. Bu üç isim şu an halkın beklentilerini karşılamış gözüküyor.

Halihazırda, hem Bursa hem de İnegöl siyasetinde Çavuşoğlu ile birlikte, Salman, Temelli ve Aktaş isimleri çok etkin bir durumda.

Tabi seçim öncesi son bir kabine değişikliği ile tüm bu dengelerin alt üst olması mümkün. Yaşadığı ve aktif siyasette yer aldığı müddetçe, Bursa için Faruk Çelik ismi her zaman dikkate alınması gereken bir isim. Çelik, seçim öncesi tekrar kabineye girebilir. Çelik ile birlikte Hüseyin şahin ismi, seçim öncesi Bursa'da daha etkin hale gelebilir.

BAŞKAN AKTAŞ BÜYÜKŞEHİR'DE DEVAM EDECEK Mİ?

Bursa'da, muhtemel bir kabine değişikliğinde Bakan olacak isim, her zaman merak ve mücadele konusu olacaktır. Diğer merak edilen husus; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın 2019 yılında tekrar aday gösterilip gösterilmeyeceği.

Başkan Aktaş, Büyükşehir başkanlığı ile siyasi hayatında yeni bir sayfa açmış oldu. Heyecan ve azminin zirvesini yaşamaya başladı. Nitekim Büyükşehir koltuğuna oturur oturmaz ortaya koyduğu performansta, bu heyecan ve azmi görmek mümkün. Ancak her ne kadar Bursa halkı Aktaş ismiyle ilgili umutlu olsa da Beyaz benizli bazı Bursalıların, Başkan Aktaş'tan sırf İnegöllü olduğu için rahatsız olduklarını da biliyoruz. Başkan Aktaş ile birlikte Ankara'ya çağrılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali bu konuda hala en büyük rakip.

Diğer taraftan Faruk Çelik, Hüseyin Şahin gibi isimler de bu konuda Başkan Aktaş'a rakip olursa şaşmamak lazım. Nitekim Çelik ve Şahin'in Bursa'daki hamlelerinde bu tür sinyaller aldığımızı söyleyebiliriz.

Başkan Aktaş'ın en büyük hedefi Büyükşehir'de yola devam etmek. Bu hedef gerçekleşmezse ikinci hedef olarak Ankara yolu gözüküyor. Aktaş gibi bir ismin bu süreçte aktif siyasetin dışında kalması çok zor.

İNEGÖL'ÜN PATRONU KİM OLACAK?

İnegöl'e gelince; 2019 sonrası Başkan Aktaş'ın yol haritasında; halef selef olacağı en güçlü ismin Alper Taban olduğunu ta başından beri biliyorduk. Nitekim, Ankara'ya çağrılan Nedim Bayram ve Alper Taban ikilisinden İnegöl'e başkan olarak dönen isim Alper Taban oldu. Ancak Başkanlık sonrası Aktaş ile Taban arasındaki paylaşım ve diyolog ne seviyede, işte bu konu biraz sisli duruyor. Başkan Aktaş'ın; Ahmet Bayhan, Ahmet Aka, Gazali Şen,Hikmet Memiş, Fatih Aydın gibi bazı önemli isimleri Bursa'ya götürmesi, İnegöl ile Bursa arasındaki sisli havayı arttırdığını söyleyebiliriz.

Başkan Taban, teşkilat geçmişinin yanında Belediye geçmişi ile de ön plana çıktığı gibi, kişiliği ve duruşu ile de temayüz eden, sevilen bir isim. Halkın beklentilerini karşılar bir performans çiziyor. Şimdi herkes gibi biz de şunu merak ediyoruz: 2019 yılında Alper Taban tekrar İnegöl başkanlığı için aday gösterilecek mi? Son bir yıla girilirken, Alper Taban'ın Belediye yönetimi ve performansı bu açıdan çok önem taşıyor. Kadro ve ekip açısından Başkan Taban'ın sıkıntı yaşadığı konuşulanlar arasında. Her yönden Başkan Aktaş'ın boşluğunu doldurmak da kolay gözükmüyor. Bununla birlikte Nedim Bayram ismi bu konuda hala Başkan Taban'a en büyük rakip. Velhasıl 2019 yılına doğru hem Bursa'da hem İnegöl'de çok önemli siyasi gelişmeler bizleri bekliyor. Gelişmelere dair kulisleri paylaşmaya devam edeceğiz. (TAHA KEREM.28.01.2018)