Heyecanlı bekleyiş sona erdi ve milletvekili aday listeleri açıklandı. Dün YSK'ya teslim edilen listeler özellikle AK Parti'de büyük şok etkisi yarattı.

Açıkçası herkesin beklediği isim önce Bülent Temelli'ydi. İl yönetiminden istifa etmişti ve garanti alınmadan istifa etmezdi şeklinde düşünülüyordu.

Temelli'nin umutları saat 17.00 itibariyle suya düştü. Zira il yönetiminden ayrılanlar listeye alınmadı. Halide Serpil Şahin de listede bundan dolayı yer bulamadı.

Yine eski başkanlardan Adem Demirel için de hayal kırıklığı oldu. Zira Temelli olmadıysa en güçlü aday oydu. Genel Merkez Demirel'i de düşünmedi.

20 aday adayından İnegöl için 3 isim belirlendi. Seçilme ihtimali bulunmayan 9 ve 10.sıradaki gençleri bir kenara koyarsak; İnegöl için aday bayan kontenjanından Vildan Yılmaz Gürel oldu.

Listeler için mutlaka ciddi hassasiyetler yapılmıştır. Her ilçenin farklı hassasiyetleri olur. Fakat İnegöl'e bu noktada hassas davranıldığını düşünmüyorum.

Yanlış anlaşılmasın Vildan hanımın bunu başaramayacağını düşündüğümden değil. Kadın kontenjanı hangi ilçeden kullanılmaz derseniz ilk sırada İnegöl derim.

İnegöl'ün yapısı, kültürü, sanayi şehri olması kadın aday için doğru bir seçim bölgesi olmaz. Bu anlaşılan dikkate alınmamış.

Birçok AK Partili eski yeni yöneticiler ile görüştüm bu süreçte. Hemen hemen hepsi şokta...

Vildan hanımın ismiyle değil sorun, bu bölgenin hassasiyetinin dikkate alınmamasıyla. Sedat Kızılcıklı ve Hüseyin Şahin sonrası Vildan Yılmaz Gürel'in performansını bekleyip göreceğiz.

Ben geri dönüşü olmayan yollardan sonra şu tür yorumlar yaparım genelde. İnşallah yanılırız.

İnşallah Vildan Hanım kadın kontenjanıyla bizleri şaşırtır. İnegöl'ün bundan 80 yıl önce olduğu gibi yine kadın vekili olarak iz bırakır.

Bekleyen sorunlarımızı hızlı şekilde meclise ulaştırır. Biz de bu köşeden bizi yanılttığı için özür dileriz.

Bu arada sadece İnegöl bazlı değil diğer ilçelerden de beklenen isimlerin listede olmadığı bilgisine de ulaştım.

Erdoğan'ın birkaç ay önce siyasi münafıklık olarak tarif ettiği Cumhurbaşkanlığı'nda Erdoğan'a, mecliste başka bir partiye oy verdirmek için Genel Merkez elinden geleni yapmış sanki.

İktidar için bu kadar yorum yeterli. Yarın da muhalefete bakalım.