AK Parti'de Belediye Başkan adayları belli oldu. 17 Aralık operasyonu nedeniyle süreç uzasa da Genel Merkez, İnegöl için adayını 2 dönemdir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Alinur Aktaş olarak belirledi.
AK Parti'de yeni süreç Meclis üyeliklerinin tespiti... 65 aday adayı arasında 31 isim belirlenecek. Bu 31 isimden 3'ü kontenjan, yani en yüksek oy aldıkları takdirde otomatikman meclise girecek.
31 ismi belirlemek kadar; sıralarını belirlemek de önemli. Zira kontenjanın ilk sırasındaki ile sıralamadaki ilk 5 isim Büyükşehir Meclisi'ne gidecek.
AK Parti'de 65 meclis üyesi aday adayının katılımıyla bir toplantı tertip edildi. Toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli başkanlık ederken; Belediye Başkanı Alinur Aktaş da tüm aday adaylarını tanıma ve dinleme şansına sahip oldu.
Aday adaylarını sadece Temelli ve Aktaş değerlendirmedi. Yönetim kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanı her aday adayına not verdi. Toplam 33 kişinin değerlendirmesinden geçen aday adayları önümüzdeki günlerde sıralaması ile belli olacak ve kamuoyuna açıklanacak.
Ben toplantının bir bölümüne katıldım. Özellikle bayan adayların tanıtımını takip ettim. Aday adayları çoğunlukla kendilerini tanıttılar. Neden AK Parti, neden Meclis Üyeliği, neden siyaset sorularına cevap veren sayısı çok azdı.
Bu dönem Ayşe Balcı ve Refika Kasapoğlu aday olmadı. AK Parti'de bayan meclis üyesi sayısı geçen döneme göre daha da artacak gibi görünüyor.
AK Parti, her 5 meclis üyesinden birini bayan, birini genç olarak belirleyecek. Bu da meclisin -AK Parti anlamında- daha da gençleşeceğini ve bayan sayısının artacağının göstergesi.
18 Şubat'ta listeler teslim edilecek. 65 aday adayından kimlerin listelerde yer alıp; kimlerin liste dışında kalacağını hep birlikte göreceğiz.
İNTERNET ANKETLERİ
Bugünlerde internet sitelerinde ve gazetelerin internet sayfalarında çok sayıda yerel seçime dönük anketler görüyorsunuz. Kiminde AK Parti, kiminde SP, kiminde MHP önde. Dün MHP 50 ile önde olduğu ankette ertesi gün SP 40 ile öne geçiyor.
Anketleri düzenleyen hangi gazete ya da internet sitesi olursa olsun bu anketlerin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı ya da yansıtmayacağı ortadayken; siyasilerin sosyal medyada bu anketler doğruymuş gibi paylaşım yapmasını açıkçası anlamış değilim.
En doğru anket 30 Mart günü yapılacak. Bakalım hangi gazeteler ya da internet siteleri bunu doğru tahmin edecek. Afallayanlar da ne cevap verecek?
.